Amb l’ambició de convertir Lleida en un referent internacional en agroalimentació regenerativa, sobirania alimentària i innovació rural amb propòsit, la Fundació Comunitària Raimat Lleida, la xarxa global Impact Hub i un grup d’empreses i entitats pioneres del territori han impulsat Lleida Alimenta, una plataforma que vol anar més enllà de millorar les pràctiques agrícolas per tal d’incidir en la regeneració del vincle entre les persones, el sòl i la cultura que les alimenta.
Lleida Alimenta és una invitació oberta a empreses, institucions, productors, universitats, ciutadania i societat civil a repensar, des d’una visió compartida, com fer el sector agroalimentari de Lleida més competitiu i resilient, integrant la part social, econòmica i ambiental i alineant-se amb els criteris impulsats per l’Oficina de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida.
Formen part del grup promotor empreses i entitats líders del territori, com Alemany 1879, Castell de Raymat, Cinca Group, EIT Food, NovaCoop Mediterranea (Fruits de Ponent + Actel Group), IRTA, La Boscana, Fundació Ilersis, Bodegas Raimat, Europistachios i Vegga (Mat Holding), amb el suport estratègic d’Impact Hub.
A més, Lleida Alimenta compta amb el suport internacional de figures com el Dr. Rattan Lal, Premi Mundial de l’Alimentació 2020, i Rubén Echeverría, assessor en agricultura de la Fundació Gates, consolidant-se com un espai d’innovació i acció col·lectiva que connecta coneixement, cultura i compromís amb el futur del territori.
La presidenta de la Fundació Comunitària Raimat Lleida, Elena de Carandini, va apuntar durant la presentació que Lleida Alimenta és “un moviment transformador gràcies a la cooperació entre empreses, cooperatives, centres tecnològics, societat civil i administracions.