El vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Jordi Verdú, va protagonitzar ahir la cloenda de la VIII Jornada “Aprofitem els aliments”, una trobada celebrada a l’Institut d’Estudis Ilerdencs i centrada en la prevenció del malbaratament alimentari que va reunir destacades empreses del sector agroalimentari i entitats socials per compartir bones pràctiques i experiències innovadores.
En la seva intervenció, Verdú va subratllar el compromís del Patronat per seguir donant suport a iniciatives que promoguin un ús més eficient dels recursos. “Si treballem colze a colze, podem construir una economia circular i digitalitzada que fixi població al nostre territori”, va afirmar Verdú.
La jornada va ser inaugurat per la directora dels Serveis Territorials del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARPA) a Lleida, Maria Dolors Vila, i per la regidora de Cultura i Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Lleida, Pilar Bosch.
L’esdeveniment va mostrar iniciatives com les de Talkual Foods, la Fundació Jericó, Huma Broth i Quàlia Cooperativa de Lleure, que van compartir els seus projectes per reduir el malbaratament a través de la col·laboració entre empreses, entitats socials i cooperatives, i d’un aprofitament dels recursos disponibles. Per la seva banda, empreses com bonArea, Costa Concentrados Levantinos i Roscofruits van presentar iniciatives que integren l’economia circular en els seus processos productius, on la innovació pot ser una eina clau per a la valorització de subproductes i la reducció de residus














