Sessió: No iniciada

Sessió: No iniciada

Search

ARTICLES - ZONA 1 (BANNER HORIZONTAL)

L’Hospital de Sant Pau aplica una tècnica pionera per reconstruir l’abdomen

ARTICLES - ZONA 2

L’Hospital de Sant Pau ha reconstruït l’abdomen de pacients amb càncer o traumatisme i ha aconseguit que en recuperin la funcionalitat.

Al centre barceloní, no li consta cap referència mundial d’una intervenció com aquesta. Es tracta d’una reconstrucció per restituir no només l’estructura, sinó també la funció del múscul de la paret abdominal lesionat per un altre múscul del mateix pacient que faci la mateixa funció que l’original. La intervenció suposa oferir una opció reconstructiva a pacients que no es podien operar i havien de rebre tractaments pal·liatius o a qui les seqüeles de la intervenció els reduïen radicalment la qualitat de vida. Quatre dels cinc pacients operats fins ara han recuperat totalment la funcionalitat de l’abdomen.

El conseller de Salut, Manel Balcells, va presentar les primeres reconstruccions d’abdomen estructurals i funcionals de les quals es tenen referència a nivell mundial, almenys que hagin estat publicades. Balcells va avançar que es tracta d’una operació de “gran complexitat” que ha pogut fer Sant Pau, hospital de referència per al tractament dels pacients amb sarcoma, tumor dels teixits. Des de l’hospital destaquen que l’operació és la millor opció reconstructiva per a pacients que necessiten reseccions molt grans de la paret abdominal, a causa d’un sarcoma o per complicacions de cirurgies anteriors o traumatismes.

A darrere d’aquesta operació, que redueix significativament el risc de complicacions postoperatòries, hi ha un equip multidisciplinari integrat per diferents serveis de l’hospital, com el de Cirurgia Plàstica, Cirurgia General, Anestesiologia i Infermeria. “Va sorgir la idea d’intentar no només curar el càncer del pacient, sinó recuperar la funció després de la intervenció. La principal diferència és aquesta: no només reconstruïm l’estructura, sinó també la funció perquè el pacient pugui fer una vida normal”, va afirmar el doctor José Antonio González, cap clínic de Cirurgia General i Digestiva. Fins ara la reconstrucció de la paret abdominal era només estructural i un cop extirpat el tumor, es col·locava una malla per subjectar els òrgans interns i es cobria la zona amb pell.

ARTICLES - ZONA 3

ARTICLES - ZONA 4

EL MES LLEGIT

1

2

3

4

ARTICLES - ZONA 2 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 3 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 5

ARTICLES - ZONA 6 (BANNER HORIZONTAL)

ARTICLES - ZONA 11

ARTICLES - ZONA 12