Dues empreses familiars i agràries de l’Horta de Lleida, Fruites i Calçots Andreu i Granja Pifarré, organitzen dissabte 19 de juliol la cinquena edició del taller artesanal de conserva de tomata per aprendre pas a pas aquest costum tan arrelat a l’Horta.
El taller va adreçat al públic familiar i compta amb el suport del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida i la Marca Gust de Lleida, que aposten per conservar aquesta tradició sostenible de la pagesia de Ponent.
Amb aquesta proposta, Calçots Andreu i Granja Pifarré volen donar a conèixer la sostenibilitat d’aquesta pràctica que la pagesia fa des de temps immemorials per poder conservar els productes i consumir-los a l’hivern.
El pagès Carles Pifarré i l’educador Joan Pifarré conduiran aquesta cinquena edició del taller, que permetrà que, en acabar, tots els participants, grans i petits, s’enduguin aquest pot al rebost de casa seva perquè a l’hivern el puguin degustar fent alguna salsa ben saborosa.
Enguany, com a novetat, l’activitat acabarà amb un vermut d’amanides de diferents varietats de tomata (blava, verda, groga, barbastre, pometa…) i una degustació de begudes de l’Horta (sucs ecològics, vi, sidra i cervesa artesana).
L’activitat es podrà reservar a un preu molt popular, les places estaran limitades a 50 participants i la reserva es podrà fer des de la pàgina principal del web www.granjapifarre.com.