‘El Cant de la Sibil·la’, una obra que s’interpretava la nit de Nadal i que anuncia l’arribada del Messies i, també, la fi del món, arriba enguany a Lleida la tarda del 24 de desembre a les 18.00 hores a l’església de Sant Llorenç.
L’obra, que la Fundació Horitzons 2050 va recuperar l’any passat i pretèn convertir en una cita tradicional de la vigília de Nadal, està dirigida per Xavier Puig i comptarà amb la mezzosoprano Marta Infante, l’organista Olga Farrando i el Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados.
Prohibida durant el Concili de Trento, que va vetar les representacions teatrals dins dels recintes religiosos, el Cant de la Sibil·la es va continuar representant malgrat aquest veto a Mallorca i a la ciutat de l’Alguer, a Sardenya. No en va, la Unesco va incloure el ‘Cant de la Sibil·la’ dins del Patrimoni Immaterial de la Humanitat l’any 2020. Del Cant de la Sibil·la, que s’interpretava abans de la missa del gall, se’n conserven múltiples versions en llatí i, també, en català, i a la segona meitat del segle XX també es va recuperar a Santa Maria del Mar de Barcelona.
L’any 2011 també es va recuperar l’obra a la Catedral de la Seu d’Urgell. Segons recull l’Enciclopèdia Catalana, la capital de l’Alt Urgell també conserva un text propi per aquesta interpretació, que se l’anomena l’Ordinari d’Urgell i que es remunta a l’any 1536.