El col·lectiu Slow Food Catalunya va celebrar a Sant Sadurní d’Anoia la trobada anual dels cuiners i cuineres que en formen part, que va tenir com a gran novetat la incorporació de dues escoles d’hostaleria, l’Escola d’Hostaleria d’Osona (Tona) i l’Escola d’Hostaleria del Pallars (Sort), que se sumen als 53 restaurants i 25 menjadors escolars. Aquesta decisió “representa, a més, un gran pas, ja que reconeix la feina ben feta d’aquestes cuines on es formen als joves que en el futur poden marcar la cuina professional catalana”, assegurava el col·lectiu Slow Food Catalunya.
Carme Ruscalleda va apadrinar l’acte de lliurament dels distintius als 53 membres del col·lectiu, un esdeveniment al qual també va assistir el conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort. “Aquest acte es planteja com un reconeixement als restaurants que participen en el projecte i també als productors locals, que són la peça clau del moviment Slow Food i gràcies als quals els restaurants km0 podem oferir una cuina centrada en un producte compromès amb el territori, el medi ambient i les persones que hi viuen”, explicaven els coordinadors de l’acte. En la trobada, també es va anunciar l’edició de la primera Guia Slow Food Catalunya, que es llançarà al mes de novembre.
Slow Food és una associació eco-gastronòmica sense ànim de lucre, que té l’objectiu de “fomentar una cultura gastronòmica basada en els aliments bons, nets i justos, amb producte ecològic i de proximitat”. Fundada a Itàlia l’any 1989, actualment es troba representada a 122 països diferents.