Amb la primavera és habitual tenir sensació de decaïment, falta d’energia o cansament tant físic com intel·lectual que ens impedeix desenvolupar les tasques diàries amb normalitat.
És el que coneixem com a astènia primaveral. Enguany immersa en plena crisi pel coronavirus. Per a intentar fer-li front i que no pesi massa, Laura González, experta en salut i nutrició, assegura que és crucial seguir una dieta equilibrada i variada que ens aporti els nutrients i l’energia suficient. L’experta fa una sèrie de recomanacions per combatre l’astènia primaveral a través de l’alimentació.
Les recomanacions
Menjar sovint però amb moderació: Es recomanen entre 4 i 5 ingestes al dia. Cal prendre un bon desdejuni per a afrontar la jornada, menjar de manera equilibrada, un sopar lleuger i un refrigeri a mig matí i a mitja tarda. Això ajudarà a evitar acumular cansament durant el dia.
Descansar és crucial: És important descansar, respectant les hores de son. En general s’han de realitzar sopars lleugers, ja que afavoreixen un millor descans.
Exercici moderat: Tenir una vida activa i realitzar exercici moderat ajuda a alliberar tensions i predisposa el cos per al descans.
“Si no es millora, s’ha d’acudir al metge, que ens pot recomanar una gran varietat de productes amb plantes medicinals en la seva composició o complements alimentaris com el pol·len. Fins i tot, combinats amb vitamines i minerals”, diu la nutricionista.