Sessió: No iniciada

Search

ARTICLES - ZONA 1 (BANNER HORIZONTAL)

La UdL acull des d’avui més de 150 medievalistes internacionals

Els experts retran un homenatge a l’historiador Martí Aurell, qui va morir recentment, pels seus estudis de l’Edat Mitjana

Imatge del congrés celebrat l’any passat / FOTO: UdL

ARTICLES - ZONA 2

Més de 150 medievalistes de Catalunya, la resta de l’Estat, Itàlia, França, Portugal, Croàcia, Àustria, Regne Unit, Alemanya, Algèria, Armènia i Estats Units, es donen cita des de demà i fins a divendres a la UdL en la 13a edició del ‘International Medieval Meeting’. Aquest congrés internacional, organitzat anualment pel grup de recerca consolidat en estudis medievals de la UdL ‘Espai, poder i societat’, se centra enguany en dos eixos. D’una banda, les identitats col·lectives i la solidaritat grupal durant els segles baix medievals i, de l’altra, l’espai litúrgic a les catedrals.

El congrés dedicarà avui una sessió especial a l’historiador recentment traspassat, Marti Aurell, a qui se li retrà homenatge per les seves aportacions als estudis de l’Edat Mitjana. Catedràtic d’història medieval a la Universitat de Poitiers, fou director del Centre d’Études Supérieures de Civilisation Médiévale i de la revista Cahiers de civilisation médiévale. Es va especialitzar en la societat i la cultura a Catalunya, la Provença i a l’imperi Platagenet entre els segles X i XIII. El seu darrer llibre, publicat fa dos anys amb el títol Dix idées reçues sur le Moyen Âge desmunta els tòpics i prejudicis entorn aquesta època. Aurell, francès d’origen català, va col·laborar en diferents activitats del grup de recerca de la UdL en estudis medievals Espai, poder i societat, com ara el curs Comtat d’Urgell que té lloc anualment a Balaguer.

La trobada inclou també la presentació de treballs i recerques recents, relacionats amb altres temàtiques: institucions, frontera i guerres, dret i govern, art, literatura i teatre, filosofia, teologia i pensament, vida quotidiana o estudis de gènere, a càrrec de medievalistes de diferents disciplines: història de l’art, història, o filologia. En aquest sentit, dijous expertes i experts de la UB, l’IEC i la UdL presentaran com s’està desenvolupant ROMTUR, un projecte europeu liderat per la Universitat de Lleida destinat a valorar el romànic pirinenc més desconegut.

ARTICLES - ZONA 3

ARTICLES - ZONA 4

EL MES LLEGIT

1

2

3

4

ARTICLES - ZONA 2 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 3 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 5

ARTICLES - ZONA 6 (BANNER HORIZONTAL)

ARTICLES - ZONA 9

ARTICLES - ZONA 10

ARTICLES - ZONA 11

LLEIDA

ARTICLES - ZONA 9 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 10 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 12