Sessió: No iniciada

Search

ARTICLES - ZONA 1 (BANNER HORIZONTAL)

Docents pacten una proposta per mantenir separades les ciències durant el Batxillerat

La Plataforma per la Qualitat Educativa planteja també que hi hagi més hores de Llengua i Filosofia

Imatge de la consellera d’Educació, Esther Niubó / FOTO: María Belmez (ACN)

ARTICLES - ZONA 2

La Plataforma per la Qualitat Educativa, que agrupa Ciències en Perill, Docents Cat-Cast, Docents de Filosofia, Associació d’ensenyants d’economia i empresa i DocentsCat, han consensuat una proposta de modificació del currículum de Batxillerat que agrupa les reclamacions de tots els sectors. En concret, recull una hora més de llengua catalana i literatura i de llengua castellana i literatura, així com recuperar la tercera hora de filosofia a primer de Batxillerat. Aquestes hores sortirien d’eliminar l’optativa trimestral i que totes les optatives passessin a ser anuals, per permetre també a la pràctica no fer efectiva la fusió de les ciències.

La proposta inclou que Funcionament de l’empresa passi a ser de modalitat i que l’optativa anual pugui ser una matèria de modalitat. Les diverses plataformes creades arran de la modificació del currículum de batxillerat han presentat aquest dilluns la proposta consensuada a les diferents reclamacions. D’una banda, els docents de llengua catalana i literatura criticaven que no tenien prou hores per aplicar el currículum i alertaven sobre les deficiències de l’alumnat en comprensió lectora i expressió oral i escrita en català. Des de llengua castellana, denunciaven que es manté la reducció a dues hores al batxillerat, quan en altres comunitats autònomes en fan quatre. En el cas de filosofia, els docents alertaven que Catalunya és la comunitat amb menys hores de filosofia, mentre que a la resta fan tres o quatre hores. A més, asseguren que la major part de l’alumnat no podrà cursar filosofia a l’ESO, on ja es va patir una retallada d’hores el 2022.

En el cas d’economia i empresa, criticaven que la nova normativa ha deixat les matèries desestructurades i que no hi ha matèria de continuïtat entre primer i segon de batxillerat.

Per últim, des de l’àmbit de ciències s’oposen a la fusió que implica passar de quatre matèries –Física I, Química I, Geologia I, Ciències Ambientals i Biologia– a dues –Física i Química, i Biologia, Geologia i Ciències Ambientals–. Segons l’entitat, aquesta situació vulnera el dret a una educació integral, pública i de qualitat, però també al dret del professorat a incidir en la política educativa i el de la comunitat educativa a ser escoltada.

La proposta surt després que Educació ja confirmés que s’aplicaria la fusió de les ciències, passant de tres a quatre hores, a partir del curs 2026–2027.

ARTICLES - ZONA 3

ARTICLES - ZONA 4

EL MES LLEGIT

1

2

3

4

ARTICLES - ZONA 2 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 3 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 5

ARTICLES - ZONA 6 (BANNER HORIZONTAL)

ARTICLES - ZONA 9

ARTICLES - ZONA 10

ARTICLES - ZONA 11

LLEIDA

ARTICLES - ZONA 9 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 10 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 12