Sessió: No iniciada

Sessió: No iniciada

Search

ARTICLES - ZONA 1 (BANNER HORIZONTAL)

La producció de vehicles es desploma un 27,2% al gener a l’Estat 

Els models de zero i baixes emissions augmenten un 52,2% i suposen el 38,8% de la fabricació total

Les comprovacions en la part final del muntatge de vehicles a la fàbrica Seat

ARTICLES - ZONA 2

La producció de vehicles va caure un 27,2% al gener en comparació amb el mateix mes de l’any passat, fins a 168.076 unitats, a l’estat espanyol. Segons l’Associació de Fabricants d’Automòbils i Camions (Anfac) atribueix aquest descens “als reajustaments dels torns de treball” a les factories i “la seva adaptació a l’entrada de nous models electrificats”. En aquest sentit, el primer mes de l’any es van fabricar 17.611 elèctrics, un 10,3% interanual més, i va suposar el 10,5% de la producció total. La manufactura de vehicles zero i de baixes emissions va créixer un 52,2%, fins a 65.179 unitats, cosa que va significar el 38,8% del total. Aquesta tipologia va superar la producció global de gasolina (37,8%).

El director general de la patronal, José López-Tafall, avisa que l’any comença “amb la mateixa tendència a la baixa que va tancar 2024” i posa l’accent que aquestes xifres arriben “en un moment crític” per a la indústria. López-Tafall, però, considera que “la bona notícia” és que la producció d’electrificats “agafa aire i encadena un nou mes en positiu”. El responsable d’Anfac reclama “crear un pla d’acció a curt termini i una estratègia duradora a llarg termini per aconseguir mantenir la competitivitat”.

Pel que fa a la tipologia de vehicles fabricats, els comercials i industrials van reduir-se un 33,7% (35.914) i també els turismes un 25,3% (132.162) respecte al mateix període de l’any passat. D’altra banda, les exportacions van retrocedir un 28% interanual, amb 145.170 unitats, tot i això, la patronal ressalta que el 86% de la fabricació al gener va anar al mercat exterior, i per això el defineix com “un pilar estratègic”. Europa va concentrar el 92,1% dels enviaments, amb França al capdavant dels països, seguida d’Alemanya i Turquia, on van pujar un 2,9% en comparació amb 2024.

La patronal assenyala que s’ha produït un “descens generalitzat”, a excepció del Marroc i Israel, dels principals destins d’exportació, especialment destaca la caiguda del 46% al mercat italià i del 44% al portuguès.

ARTICLES - ZONA 3

ARTICLES - ZONA 4

EL MES LLEGIT

1

2

3

4

ARTICLES - ZONA 2 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 3 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 5

ARTICLES - ZONA 6 (BANNER HORIZONTAL)

ARTICLES - ZONA 7

ARTICLES - ZONA 8

ARTICLES - ZONA 11

ARTICLES - ZONA 12