Sembla que la problemàtica, que anualment viuen els veïns de la Bordeta i dels Magraners, amb la pudor generada per l’empresa de productes derivats dels animals Subcarn Echevarria està a punt d’entrar en una nova fase. L’Ajuntament està en converses amb els propietaris de l’empresa i ja s’han reunit “diverses vegades” per afrontar la situació. Des del consistori diuen haver parlat de “diferents propostes i solucions”. La més probable, a l’espera de la documentació, és l’ampliació de la instal·lació amb cúpules d’entrada pels camions més grans. Així ho va destacar la Paeria.
“Estem a l’espera que presentin la documentació per iniciar l’expedient de pla parcial de delimitació, per poder dur a terme la que s’ha considerat més adient, per ampliar la instal·lació amb cúpules d’entrada pels camions més grans, per evitar les males olors”, van comentar des del govern municipal.
El passat mes de setembre ja va prendre mesures respecte al problema. En concret, “se’ls va anar obligant a fer actuacions concretes en els filtres per minimitzar les emissions”. En aquell moment també es va valorar que “la possibilitat de muntar un magatzem per poder tancar l’espai en el qual es fa el moviment dels animals morts”.
La firma Subproductes Càrnics Echevarria ja fa 30 anys que elabora els seus productes a Lleida, concretament a la L–11 (l’antiga N–II). En concret, Subcarn Echevarria s’encarrega de la transformació de restes d’animals en pinsos, compostatge i biocombustibles.
Des de fa anys, els veïns dels Magraners i de la Bordeta es queixen, sobretot a l’estiu, “d’olors insuportables” que, en molts casos, “sembla com pastosa”, han indicat veïns dels barris. Com a l’estiu, per la calor, la majoria dels domicilis deixen les portes i finestres obertes, la pudor els entra als pisos.