El consistori del municipi de Preixana considera que ha aconseguit l’objectiu de consolidar la Fira Gastronòmica De Prop, un cop superada la primera dècada de trajectòria. El certamen té la clara voluntat de ser un aparador dels productes i productors locals per a un públic que és sensible amb la garantia de qualitat que ofereixen els productes de proximitat. Una actitud que també contribueix al desenvolupament de l’economia local, segons manifesta l’alcalde de la localitat, Jaume Pané.
L’onzena edició de la Fira Gastronòmica se celebrarà els dies 14 i 15 de desembre i la inaugurarà oficial la presidirà la secretaria d’Alimentació del Departament d’Agricultura, Rosa Cubel, el dissabte a les 11.00 hores. Però el programa del certamen ja haurà arrencat amb el tradicional esmorzar de forquilla i ganivet.
Enguany, l’organització fa una aposta per un públic familiar programant un seguit d’activitats que es puguin compartir, com és el cas del joc d’orientació ‘Els jocs d’en Pius’. L’oferta infantil es completarà amb la recerca del Tió que organitza l’AFA de l’Escola Montalbà. Ambdues activitats es duran a terme el dissabte a partir de les 10.00 hores.
Les propostes familiars es completaran amb un taller que compaginarà l’elaboració de pinyes dolces de cacau amb el treball manual per construir una capsa de pícnic.
Segons explica Jaume Pané, el certament sempre ha tingut una estreta relació amb el restaurant l’Estoneta de Vilanova de Bellpuig, on es va dur a terme la presentació, un establiment que enguany commemora el 35è aniversari. Per aquest motiu la fira gastronòmica de Preixana ha inclòs en la programació un taller que impartirà el xef del restaurant del Pla d’Urgell, Santi Aubach, el dissabte a les 18.00 hores. L’alcalde també destaca la programació musical. El programa del diumenge manté la convocatòria atlètica i esportiva de la cursa i caminada Entre Cabanes, posterior al segon esmorzar de forquilla i ganivet.