Sessió: No iniciada

Search

ARTICLES - ZONA 1 (BANNER HORIZONTAL)

La Fira de l’Oli de la Primera Premsada de la Granadella inaugura el calendari firal dedicat a l’or líquid a Catalunya

La 10a edició del certamen posa en valor l'evolució de la comarca de les Garrigues amb l'arribada del reg de suport

Inauguració de la 10a edició de la Fira de l'Oli de la Primera Premsada de la Granadella

ARTICLES - ZONA 2

La Fira de l’Oli de la Primera Premsada de la Granadella (Garrigues) ha inaugurat aquest dissabte el calendari firal i el cicle d’esdeveniments dedicats a l’or líquid a Catalunya. Enguany, el certamen posa en valor la importància del sistema de regadiu pels cultius d’oliveres amb una jornada tècnica i l’estrena del documental ‘Terra Verge Extra’, que mostra l’evolució de la comarca gràcies al reg de suport. “Ens ha permés mirar al futur amb confiança i bones expectatives”, ha explicat el president de la cooperativa de la Granadella, Ramon Barrull. Al llarg de tot el cap de setmana, el programa d’activitats de la fira també inclou diverses activitats al voltant de l’oli i els productes de proximitat com visites guiades i tallers.

Barrull ha recordat que cada vegada “plou menys” i ha destacat que la producció dels cultius d’oliveres sense reg de suport és “inestable”. Així mateix, ha concretat que després de dos anys de poca pluja, la producció en molts casos és “nul·la” i ha apuntat que les explotacions de secà són “inviables”, ja que el pagès no pot assegurar la collita.

En aquest sentit, Barrull ha destacat la rellevància de l’arribada del reg de suport a la comarca que, a banda de salvar les explotacions, ha garantit un relleu generacional. “El pagès ha vist que és el futur i tenim joves que han plantat amb ganes”, ha explicat.

La Fira de l’Oli de la Primera Premsada és l’esdeveniment “més important del municipi, segons l’alcaldessa de la Granadella, Elena Llauradó. La inauguració del certamen ha anat a càrrec del secretari d’Agenda Rural de la conselleria d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Víctor Sas.

Així mateix, durant la primera jornada de la fira s’ha presentat l’oli d’oliva arbequina de collita avançada a càrrec de la cap del Panell de Tast Oficial d’Olis de Catalunya, Àngels Calvo. Es tracta d’un oli “afruitat” amb un color verd “brillant”, segons Barrull, qui també ha concretat que s’ha elaborat amb olives verdes. Pel que fa a la nova campanya, Barrull ha explicat que preveuen una collita “lleugerament superior” a la passada. El programa del certamen també ha previst un maridatge gastronòmic amb l’oli Degustus i l’apadrinament de l’oli nou a càrrec del meteoròleg Eloi Cordomí.

De cara diumenge, el públic podrà gaudir de la fira de Productes de Proximitat i de tallers de ceràmica i vidre a l’esplanada de la cooperativa de la Granadella. A més, el programa d’activitats també preveu visites guiades pel museu de l’Oli de Catalunya i al nou molí d’oli de la cooperativa. Les activitats finalitzaran cap al migdia amb un vermut musical.

ARTICLES - ZONA 3

ARTICLES - ZONA 4

EL MES LLEGIT

1

2

3

4

ARTICLES - ZONA 2 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 3 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 5

ARTICLES - ZONA 6 (BANNER HORIZONTAL)

ARTICLES - ZONA 7

ARTICLES - ZONA 8

ARTICLES - ZONA 11

LLEIDA

ARTICLES - ZONA 9 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 10 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 12