Sessió: No iniciada

Search

ARTICLES - ZONA 1 (BANNER HORIZONTAL)

La DOP Pera de Lleida premia el Patí Vila-sana amb l’‘Ets la Pera’

La Denominació d’Origen obre campanya amb el guardó OhPera! a la millor Conference de la DOP per a Clivibere i Fills-Grup Actel

Roger Segura (ACN) _ Presentació del panell de tast de la DOP Pera de Lleida i del premi OhPera

ARTICLES - ZONA 2

La DOP Pera de Lleida  va celebrar ahir el seu acte d’inici de campanya amb una trobada de productors al Centre Cultural Sant Joan de Térmens, on es va presentat als assistents el panell de tast propi de la DOP i es van lliurar el premi OhPera! a la millor Conference de la DOP i el reconeixement Ets la Pera.

L’acte va comptar amb la participació de l’humorista lleidatà Ferran Aixalà, com a mestre de cerimònies, i va consistir en un tardeig a base de productes dolços elaborats amb pera de la DOP Pera de Lleida i el lliurament dels premis.

El premi Ohpera! va ser per a l’empresa Clivibere i Fills, d’Alcoletge, representada pel pare Josep Antoni Clivillé i els seus fills Josep i Jordi i, en conseqüència, la central fruitera guardonada va ser el Grup Actel, que és qui comercialitza la fruita de Clivibere i Fills.

Josep Antoni Clivillé ha afirmat que es tracta d’un reconeixement no només a la seva empresa sinó a tots aquells productors de la DOP Pera de Lleida que lluiten dia a dia. “Només nosaltres sabem l’esforç que suposa produir aquesta pera amb la qualitat que la produïm”.

El reconeixement ‘Ets la Pera’, que posa en valor aquelles persones o entitats que duen el nom de Lleida fora del territori i que compleix cinc edicions, va premiar el Club Patí Vila-sana per la seva trajectòria i pels èxits aconseguits durant la passada temporada.

Per al seu president, Ramon Porta, “la història del Club Patí Vila-sana parla de valors, d’actitud, de compromís, de motivació i d’esforç col·lectiu. Sou l’exemple d’esforç, superació i èxit”. 

Avui tenim l’honor de comptar amb algunes de les seves protagonistes: Maria Porta, Victòria Porta, Aina Florenza i Luchi Agudo, jugadores considerades entre les millors del món i que, a més, formen part de les seleccions d’Espanya i de l’Argentina”.

Pera de Lleida estrena el seu propi panell de tast

També avui al matí, La DOP ha presentat els seu panell en una roda de premsa, com a una nova eina tècnica que permetrà certificar, de manera objectiva i amb criteris científics, la qualitat sensorial d’aquest producte emblemàtic del territori. La presentació, celebrada a la Diputació de Lleida ha comptat amb la presència del president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, el president del Consell Regulador de la DOP Pera de Lleida, Gerard Pujol, i la investigadora de l’IRTA Gemma Echeverria 

El president de la Diputació, Joan Talarn, ha destacat que “la creació d’aquest panell de tast propi representa molt més que un instrument tècnic: és una garantia de qualitat, una eina de coneixement i rigor científic que ens ajudarà a preservar l’essència d’un producte autèntic, nascut de la terra, de l’esforç i de la saviesa dels nostres productors”. Talarn ha afegit que la iniciativa “posa en valor el paper de Lleida com a referent agroalimentari i consolida la Pera de Lleida com una magnífica ambaixadora de la marca ‘Gust de Lleida’, que impulsem per donar prestigi als productes locals i reforçar el vincle entre territori i identitat”.

Per la seva banda, el president del Consell Regulador, Gerard Pujol, ha subratllat que “amb el suport de la Diputació i el rigor tècnic de l’IRTA, hem aconseguit crear un panell que dona més valor al producte i reforça el seu prestigi”. Pujol ha remarcat que “la creació del panell posa en valor tota la feina que fan els productors i membres del Consell Regulador, i és un impuls important perquè la Pera de Lleida continuï avançant i destacant dins i fora del país”.

La investigadora de l’IRTA i responsable del panell, Gemma Echeverria, ha explicat que “el panell de tast s’ha format específicament per avaluar els atributs sensorials que defineixen la Pera de Lleida, com la dolçor, l’acidesa, la textura i el sabor”. Segons Echeverria, “hem entrenat els tastadors per reconèixer de manera objectiva elements com la forma periforme, la distribució del russeting, el color òptim o la crocanticitat. És un pas endavant per descriure i certificar l’excel·lència d’aquest producte amb criteris científics”, ha dit

Amb la creació del panell de tast propi, la DOP Pera de Lleida fa un salt qualitatiu en la seva capacitat de garantir la qualitat i autenticitat del producte, i reforça el reconeixement del segell de la Denominació d’Origen i la reputació del sector fructícola de les terres de Lleida.

ARTICLES - ZONA 3

ARTICLES - ZONA 4

EL MES LLEGIT

1

2

3

4

ARTICLES - ZONA 2 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 3 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 5

ARTICLES - ZONA 6 (BANNER HORIZONTAL)