El cap de setmana del 30 de setembre i l’1 d’octubre tindrà lloc una nova edició de Benvinguts a Pagès la Festa, una iniciativa que proposa més de 54 experiències agroturístiques repartides per terres lleidatanes, en 13 explotacions, 18 restaurants de proximitat, 13 allotjaments rurals i 10 activitats complementàries.
Benvinguts a Pagès La Festa és una oportunitat única per a redescobrir territoris com les Garrigues (21 agents), la Noguera (10 agents), el Pla d’Urgell (2 agents), la Segarra (4 agents), el Segrià (12 agents) i l’Urgell (5 agents), així com l’origen d’allò que mengem i conèixer als professionals que produeixen els aliments que formen part de la rica i variada gastronomia catalana. Cal destacar, que segons xifres d’altres edicions, les comarques més visitades de la zona de Lleida són les Garrigues, l’Urgell i la Segarra.
Benvinguts a Pagès La Festa se celebra el mateix cap de setmana a tot el territori català. En total, la celebració ofereix més de 500 experiències úniques a tot Catalunya en 100 explotacions, 115 allotjaments de turisme rural, 5 elaboradors alimentaris, 220 restaurants i 65 activitats complementàries, que conviden a connectar amb la vida rural catalana, una oportunitat perfecta per explorar i gaudir de l’essència rural de Catalunya.
A la demarcació de Lleida el públic que participi a Benvinguts a Pagès La Festa tindrà al seu abast una àmplia oferta d’activitats divulgatives, organitzades per les 13 explotacions. La ciutadania podrà visitar Lagravera, un celler i una vinya ecològica i biodinàmica certificada al Segrià; viure l’experiència de vestir-se i viure com una família d’apicultors a La Nostra Mel de La Segarra; i experimentar en primera persona l’elaboració de l’oli a través de les petites empreses.