Sessió: No iniciada

Sessió: No iniciada

Search

ARTICLES - ZONA 1 (BANNER HORIZONTAL)

La cultura com eina de transformació social centra la INNSOC 2024

La jornada presentarà projectes artístics, teatrals, musicals i de lleure per a la inclusió

Mural de Llukutter al Monar't Girona. FOTO: Lluc Flotats

ARTICLES - ZONA 2

L’art com a eina ètica, estètica i política, projectes artístics i creatius que dibuixen un món millor, o l’art com a forma de resistència íntima i col·lectiva, són les principals temàtiques de la Jornada INNSOC 2024, que arriba a la desena edició. Organitzada per la Càtedra d’Innovació Social de la Universitat de Lleida (UdL), se centra “en la cultura que s’impulsa des d’un enfocament transformador per trencar barreres, desafiar estereotips, superar desigualtats, fomentar la diversitat i construir comunitats més inclusives i solidàries”, expliquen els organitzadors.

D’aquí el títol triat per enguany: La cultura com a eina de transformació, que s’abordarà en dos ponències, una taula redona i una exposició molt especial. Vull ser prota d’un festival és una mostra de titelles fetes amb materials reciclats i reutilitzats que formen part de l’espectacle Festiguai de La Màxima, la companyia de teatre de la Fundació privada Ilersis. “La creació de les titelles ha estat col·lectiva adaptant-se al grup i a cada persona per aquest espectacle que vol fomentar la inclusió a través de l’humor i la nostàlgia”, explica el coordinador de la mostra i director de La Màxima, Jaume Belló.

La jornada INNOSC, que tindrà lloc divendres 15 de novembre al matí, a la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball de la UdL, s’obrirà amb una conferència del director del Centre d’Art la Panera i professor de la UdL, Christian Alonso, i es tanca amb una ponència d’Ester Bonal, pedagoga musical i directora i cofundadora del Centre de música i escena del Raval Xamfra, un indret que empra la música, el teatre i la dansa com a eines de participació i inclusió social. Creat al 2004, Xamfrà ha estat guardonat, entre altres, amb la medalla d’or de la Acadèmia de les Arts Escèniques d’Espanya (2022), un dels premis nacionals de Cultura i de les Arts (2020) o el d’Educació Ciutat de Barcelona (2006).

Altres projectes artístics i creatius destinats a millorar l’educació, la cohesió social i el respecte als drets humans es presentaran en la taula redona de la jornada. Hi participaran Lluc Flotats (LluKutter), educador social, artista urbà i membre de la cooperativa REM; Eric Blasi, membre de la companyia de comediants La Baldufa; i Mar Vilaró (formadora en comunicació i lleure). Moderarà la taula la filòloga i activista cultural, Silvina Sánchez.

ARTICLES - ZONA 3

ARTICLES - ZONA 4

EL MES LLEGIT

1

2

3

4

ARTICLES - ZONA 2 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 3 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 5

ARTICLES - ZONA 6 (BANNER HORIZONTAL)

ARTICLES - ZONA 7

ARTICLES - ZONA 8