El món del vi se cita des d’ahir a la Barcelona Wine Week, que enguany celebra la quarta edició al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona. El saló reuneix més de 950 cellers i 73 denominacions d’origen (DO) de tot l’Estat, que asseguren que l’esdeveniment és una “oportunitat única per donar a conèixer el potencial” del sector. Així ho va indicar la consellera delegada de Juve & Camps, Meritxell Juvé, que va assenyalar també la sequera com el “gran problema” que han d’afrontar els viticultors. En el seu cas, assegura que l’anyada actual baixarà fins a la meitat respecte de l’any passat per la manca d’aigua, de manera que representarà només un 25% en comparació amb les xifres del 2021. “S’han de trobar solucions perquè el conreu de la vinya pugui continuar subsistint”, va remarcar Juvé. En la mateixa línia, Josep Lluís Llabrés, del celler Can Majoral de Mallorca, va assegurar que, si continua sense ploure, en el seu cas la producció també baixarà, tot i que no va concretar xifres. “Les vinyes de moment estan suportant bastant bé aquest estrès hídric, però si no plou en un mes o dos, algunes començaran a morir”, va alertar. Per la seva banda, el ministre d’Agricultura, Luis Planas, va admetre que la situació de sequera és “preocupant” i va assegurar que el govern espanyol està “en contacte” amb la Generalitat per trobar “solucions positives”.
Costers del Segre reivindica la innovació amb el sommelier David Seijas, que va treballar al Bulli
La Denominació d’Origen Costers del Segre va reivindicar ahir amb un tast a la Barcelona Wine Week el seu caràcter innovador en l’elaboració i criança dels seus vins. David Seijas, que va formar part de l’equip de sommeliers d’El Bulli, va ser el responsable de dirigir aquest singular tast de vins Costers del Segre on els recipients utilitzats per la vinificació i criança del vi són determinants.