Sessió: No iniciada

Search

ARTICLES - ZONA 1 (BANNER HORIZONTAL)

Joan Pallarès i Can Boix

ARTICLES - ZONA 2

He tingut una gran alegria de retrobar Joan Pallarès, propietari de Can Boix de Peramola, establiment de referència de la cuina tradicional i pioner de l’hostaleria rural de gran nivell. Els orígens de Can Boix es remunten a l’any 1763 quan Mariano Pallarès compra la masia i s’hi instal·la a viure amb el seu fill Josep i la seva jove Maria. En el seu origen, les famílies Pallarès van subsistir de la terra. Va ser l’any 1931 quan Josep Maria Pallarès Balagué, en veure que fer de pagès anava a mal borràs, va posar aigua corrent a dins de la casa i va produir electricitat amb una turbina per rebre estiuejadors. Els Pallarès es convertien en iniciadors de l’incipient turisme d’espais recòndits. Els primers anuncis de Can Boix oferien “un lloc de repòs dins del bosc”, però “amb waters, electricitat i aigua viva”. La pensió completa costava sis pessetes per dia”. Joan Pallarès Oliva i Teresa Alba són la desena generació de la nissaga de Can Boix. Després de 30 anys de feina i molts reconeixements, com el de millor restaurant de Lleida en els Premis Tecnotast 2006, Joan Pallarès es va jubilar, tot i que continua fent l’hort i té cura de l’entorn. Actualment, Joan Pallarès té dues preocupacions principals: la papallona del boix, que està arrasant l’Alt Urgell, i que Can Boix no perdi el nivell de qualitat que sempre l’ha distingit. Com que l’onzena generació, de moment, no està per la feina de continuar el negoci familiar, la cadena Slow Life Hotels ha agafat la gestió. Tanmateix, a Joan Pallarès li passa com als grans pianistes. Si estan un dia sense assajar, ho noten ells. Si estan dos dies, ho nota el públic.

ARTICLES - ZONA 3

ARTICLES - ZONA 4

EL MES LLEGIT

1

2

3

4

ARTICLES - ZONA 2 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 3 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 5

ARTICLES - ZONA 6 (BANNER HORIZONTAL)

ARTICLES - ZONA 11

ARTICLES - ZONA 12