El Grup Nufri celebra amb proveïdors, clients i companys de professió el seu 50 Aniversari aquest dimecres en Fruit Attraction a Madrid. I ho fa de la mà de l’alta gastronomia del xef, Joel Castanyé, del restaurant La Boscana de Bellvís, distingit amb una estrella Michelin des de 2017, i que en els últims anys ha apostat pel Projecte Fruita, donant el màxim protagonisme a aquest producte, especialment la de Lleida, en les creacions gastronòmiques més diverses, convertint-la en l’ingredient principal de la seva cuina, lluny de relegar-la en les postres.
Nufri va néixer en 1973 per part d’un grup de productors de la comarca lleidatana del Pla d’Urgell que es dedicaven a la producció de fruita. Actualment, els seus associats són 400 agricultors que gestionen 500.000 tones de fruita a l’any, principalment poma, pera, taronja, mandarina i préssec, que ells mateixos conserven, transformen i comercialitzen, ocupant 2.000 persones de manera directa.
La companyia és exemple d’economia circular real, ja que a més de produir, transformar i vendre fruita fresca; també és productor d’energia renovable, assegurant al grup una traçabilitat total en tots els seus productes. Amb una clara filosofia de creixement global i circular que busca el creixement econòmic agrícola sostenible des del respecte al consumidor i el medi ambient.














