En el darrer dinar col·loqui organitzat per la Fundació Gaudí Gresol que va fundar el targarí Anton Pont, del Grup Borges, he tingut el goig de compartir taula amb Lluís Colet, un reputat empresari tarragoní del sector carni. Lluís és la tercera generació de tractants de bestiar de la família Colet i n’han vist de tots els colors. Colet m’ha posat al dia de les inquietuds dels productors de carn que, com tots els pagesos, sempre estan patint. Per exemple, ara falta corder. La sequera, la manca de pastors per treure els ramats a pasturar i l’acaparament del producte que fan el Marroc i els països àrabs, fan que escassegin la cuixa i les costelles de be, tan fonamentals per arrodonir les caragolades i les calçotades. Colet no renega de les noves modes de consum alimentari, ni tampoc dels experiments amb succedanis o fins i tot amb la fabricació de carns de laboratori a partir de cèl·lules mare. Però també recorda que la importació de carns com les cues de cocodril no van quallar. Tampoc ha triomfat l’estruç. En matèria de carn estem amb Pedro Sánchez: On hi hagi un bon chuletón al punt, que es deixin de tocar orgues.