Poques fires arreu de Catalunya poden dir que estan a punt de complir 600 anys. La de Sant Bartomeu n’és una i situa Artesa de Segre entre els municipis referents en el producte de proximitat i de quilòmetre 0. El municipi de la Noguera va celebrar aquest cap de setmana la 580a edició de la tradicional festa, també coneguda com a Fira del Meló, i la qual serveix d’avantsala de la Festa Major del municipi, que es durà a terme d’aquí a un mes.
Una seixantena de parades van ocupar els carrers d’Artesa durant els dos dies. Entre tendes d’embotits, formatges, dolços, a més de cellers de vins i cerveseries, els visitants de la fira van poder gaudir del millor producte de proximitat possible. Com a tast –mai més ben dit– la fira de Sant Bartomeu va començar dissabte a les 18 hores amb un maridatge de cerveses i formatges al Cubbtural. Prèviament, s’havia realitzat un torneig de bàsquet 3×3.
La fira, però, donava el tret de sortida oficial a les 20 hores a la plaça de l’Ajuntament, on l’edil del municipi, Francesc Puigpinós, i els visitants van emprendre el camí cap al recinte firal on es duria a terme la 580a edició de la fira de Sant Bartomeu.
Puigpinós informava a aquest diari que el nou format establert l’any passat va tornar a ser un èxit. “Fent aquests actes a la tarda donem prioritat als productes i menjars de proximitat i de quilòmetre zero. A més, les 1800 cadires que es van col·locar, es van ocupar totes”, destacava.
Ahir es va dur a terme la 25a trobada de puntaires al carrer Sant Cosme i Damià i el 12è intercanvi filatèlic al Cubbtural. El vi i el vermut també van ser protagonistes, amb un taller d’escriptura maridada amb vi i un vermut musical, ambdós al recinte. A les 20.30 hores es va fer el darrer sopar de la fira, la qual, segons Puigpinós, ha tingut gran èxit gràcies a la promoció de la ‘marca Montsec’. L’alcalde va informar també que a partir d’ara, cada segon diumenge de mes es farà el ‘Mercat del Montsec’, per fer créixer la marca.
