Sessió: No iniciada

Search

ARTICLES - ZONA 1 (BANNER HORIZONTAL)

Eurecat ajuda a crear productes alimentaris adaptats als clients

El centre tecnològic aplica mètodes neurocientífics, realitat virtual i IA per a dotar la indústria alimentària de més flexibilitat

FOTO_ ACN Edgar Rubión, responsable de Línia a la Unitat d’IA, parla amb un treballador

ARTICLES - ZONA 2

El centre tecnològic Eurecat Lleida ha participat en un projecte per ajudar la indústria alimentària a crear productes més flexibles i més adaptats al consumidor final. Ho ha fet aplicant mètodes neurocientífics i de realitat virtual per mesurar com respon el cervell dels consumidors al tast de nous productes i a la presentació d’aquests a les botigues.
Dins el projecte CONOCE, el centre ubicat al parc Agrobiotech de Lleida també ha investigat l’ús de la intel·ligència artificial (IA) per detectar anomalies i anticipar-se als errors que puguin sorgir en la fase de producció dels aliments amb l’objectiu d’aconseguir una fabricació més àgil i menys costosa.
Abans de treure un nou article al mercat, les empreses realitzen diversos tests per preveure la sortida que tindrà. Tradicionalment, el producte es presenta a una mostra de gent representativa perquè el provi i doni les seves reaccions i opinions subjectives. Els mètodes que ha aplicat Eurecat Lleida al projecte CONOCE, però, donen un pas més i permeten recollir mètriques mesurables per saber si a la persona li ha agradat el producte o la seva presentació. Per exemple, ha monitoritzat l’activitat al còrtex cerebral i els nivells de sudoració de la gent que ha participat al test per obtenir dades objectives sobre l’acceptació del nou article. Aquests mètodes neurocientífics i de realitat virtual permeten posar l’experiència del consumidor al centre i reforçar-la amb resultats objectius mesurables. Pel que fa a l’ús de tecnologies basades en intel·ligència artificial, s’han centrat en poder flexibilitzar la producció, de manera que la creació i l’adaptació de nous productes siguin més àgils i menys costosos.
“És molt important perquè una parada no programada dins la industria agroalimentària significa que minva la producció, i ser capaços d’anticipar-se i planificar ajuda molt”, afirma Edgar Rubión, responsable de Línia a la Unitat d’Intel·ligència Artificial Aplicada d’Eurecat.
En aquest cas concret, els mètodes d’IA utilitzats han servit per detectar possibles patrons anòmals en la fase de fabricació d’una línia de vins escumosos.

ARTICLES - ZONA 3

ARTICLES - ZONA 4

EL MES LLEGIT

1

2

3

4

ARTICLES - ZONA 2 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 3 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 5

ARTICLES - ZONA 6 (BANNER HORIZONTAL)

ARTICLES - ZONA 7

ARTICLES - ZONA 8

ARTICLES - ZONA 11

LLEIDA

ARTICLES - ZONA 9 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 10 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 12