Els dinars de treball, perquè siguin efectius, han de reunir vuit punts bàsics: 1. Planificació. Cal tenir una agenda clara dels temes a tractar. 2. Puntualitat. Començar i acabar a l’hora concertada. 3. Etiqueta. Vestir adequadament. No parlar amb la boca plena. 4. Conversa. Començar per temes lleugers per trencar el gel. 5. Escolta activa. Estar atén al que diuen els altres. 6. Moderació. Si se serveix alcohol consumir-lo amb temperància. Al moment de decidir, fer-ho amb aigua. 7. Seguiment. Després del dinar, fer arribar per escrit un resum dels assumptes tractats. 8. Durada. Un dinar de treball no ha de superar els 60 minuts. És un temps suficient sense interrompre la jornada laboral. Només en el cas que no s’hagi de treballar a la tarda es pot justificar allargar la sobretaula. Si no és així, estem perdent el temps, el valor més preuat per a qualsevol empresa o administració pública. El recordat editor de Diari de Tarragona, Luis Sánchez-Friera, si allargàvem massa els dinars de treball, deixava anar una sibil·lina però eficaç allisada: “Vaya comidas que os pegáis. Parecéis madrileños”. El malaguanyat Luis diria actualment: “Vaya comidas que os pegáis. Parecéis valencianos”.