El Xup Xup Solidari va congregar a 220 persones amb una recaptació de 10.000 euros a benefici d’Arrels- Sant Ignasi. Les societats gastronòmiques de Lleida Els Amics del Bacallà, El Cauet del Segrià, GastroBacus i Lo Tall, juntament amb l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida (Eschotur Lleida) i la Fecoll organitzen la catorzena edició del Xup Xup Solidari a Eschotur Lleida.
Els alumnes i professors del centre van organitzar diferents bufets d’aperitius freds, calents i postres en diferents espais del centre com la cafeteria, la botiga i el menjador principal. La Fecoll aportà al còctel un parell d’especialitats de caragols. Mentre que els Amics del Bacallà oferiran Fideus amb bacallà; El Cauet del Segrià, una Coca de ceba; Gastrobacus, una Amanida tèbia d’orella amb ceba dolça i un toc de coliandre; i Lo Tall, una Crema de coliflor i pera.
La resta de degustacions fredes van ser: Taula de pernil i pa amb tomata; Samm d’amanida cèsar; Steak tartar sobre torradeta; Blini de crema àcida amb salmó i el seu caviar; Coca de poma caramel·litzada carpaccio de peus de porc i amanida amb oli de pinyons; i Coca de verdures escalivades.
Els aperitius calents, van comptar amb Taco de galta de vedella amb pera rostida i “pico de gallo”; Gnocchi de carbassa amb pesto de festucs i pernil ibèric; Crema de nyàmeres amb llesques de bacallà; Arròs de muntanya; Bao de panxeta cogombre i ceba tendra; Croquetes Codi 0; Broquetes de pollastre; i Xupaxups de pollastre salsa de rostit flambejat.
La part dolça de la nit va ser protagonitzada per Escuma de crema catalana; Baba al rom amb nata a la vainilla lingot de brownie de xocolata lemon pie; Lioneses farcides; Pastís cheesecake; Tarta tatin; Pastes seques variades; i Gianduja d’arròs inflat i peta zetas.
Per participar-hi calia inscriure’s en les societats gastronòmiques de Lleida o bé trucant als telèfons 615 116 002 (Francesc) o 619 292 076 (Ramon). Però també es pot participar amb una Fila 0 al compte del BBVA ES65 0182 3401 38 0201785951 o al compte de CaixaBank ES92 2100 0004 44 0201160985. Així, com es pot col·laborar fent un Bizum al 33638.