La Boscana, el restaurant situat a Bellvís, va ser guardonat ahir amb l’Estrella Verda Michelin a la gala de presentació de la Guia Michelin Espanya 2025, celebrada a l’Auditori i Centre de Congressos Víctor Villegas de Múrcia. Aquest reconeixement premia el compromís de La Boscana amb una gastronomia sostenible i respectuosa amb el medi ambient, consolidant-se com a referent en el panorama nacional i internacional.
”Estem molt orgullosos d’aquest reconeixement, perquè valida el nostre compromís amb una gastronomia sostenible i en harmonia amb l’entorn”, afirmava Joel Castanyé, xef i copropietari del restaurant, que conserva la seva Estrella Michelín.
Els altres dos restaurants de Ponent que també disposaven d’una Estrella Michelín, que són el Malena de Gimenells (amb el xef Xixo Castaño al capdavant), i el Fogony de Sort (liderat per la xef Zaraida Cotonat), han conservat també aquest reconeixement en una gala que no ha afegit cap altre establiment de les comarques de Lleida al llistat d’Estrelles Michelin.
Casa Marcial (Arriondas, Astúries) va ser l’únic restaurant que va aconseguir ahir les tres estrelles de la Guia Michelin en la seva edició de 2025, mentre que A Levante (Chiclana de la Frontera, Cadis), Lú Cocina y Alma (Jerez, Cadis) i Retiro Da Costiña (Santa Comba, A Corunya) van ser els nous biestrellats.
ELS CATALANS
Entre els catalans, es mantenen com a triestrellats l’ABaC, la Cocina Hermanos Torres, el Disfrutar i el Lasarte, al costat del Celler de Can Roca. Els restaurants que van guanyar la primera estrella Michelin van ser el Citrus del Tancat, a Alcanar; el Casa Nova de Sant Martí Sarroca; el Divinum de Girona; l’Esperit Roca a Sant Julià de Ramis, projecte vinculat als germans Roca; el Voramar de Portbou,i a Barcelona, el Fishology, el Mae, el Prodigi i el Teatro Kitchen & Bar.
El Moments de Barcelona, proposta gastronòmica de Raül Balam, fill de Carme Ruscalleda, ha perdut una de les dues estrelles, i el Xerta, també de la ciutat comtal, ha perdut l’única estrella que ostentava.