El Pont de Suert va acollir ahir la 23a edició de la Fira de la Girella, que va aplegar 8.000 persones a la capital ribagorçana, en una diada que va servir per contribuir a la preservació i divulgació de les tradicions del territori, a la promoció del comerç i de l’economia local i a la difusió de la riquesa gastronòmica i l’artesania pontarrines i ribagorçanes.
Els visitants van omplir els carrers del Pont de Suert durant tota la jornada i van gaudir amb el divuitè concurs Els xiulets dels pastors, en què van participar una quinzena de persones que van posar a prova la seva capacitat pulmonar i la seva originalitat xiulant.
El primer premi va anar a parar a mans d’en Rubén Ruíz, el segon premi va ser per a l’Esther Cierco i, el tercer per a Juan Rivero. Els visitants van poder fer un tast de girella, l’element estrella de la Fira, que és una espècie d’embotit elaborat amb arròs i carn de corder, tradicional del territori pirinenc, els orígens del qual es remunten a temps immemorials. Com en totes les edicions anteriors, la degustació va anar càrrec de les cuineres i dels priors i les priores de la Confraria de Sant Sebastià.
Un any més, l’Associació de Dones Miravet va ser l’encarregada de repartir totes les racions que es van servir. Els carrers del Pont de Suert van aplegar vuitanta parades de tota classe, amb una oferta que va anar des dels oficis antics a l’artesania i la gastronomia. A més a més, els visitants també van poder gaudir d’una demostració del procés d’elaboració de les falles.