Aquest divendres, durant tot el dia, es van celebrar a l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB) les semifinals del ‘Masterxef’ català, la IV edició dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, que busca els millors estudiants de cuina i sala de Catalunya.
Marta Oti, de l’Escola d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB) i Marc Marí, del CETT, són els dos classificats per la demarcació de Barcelona per a la gran final, que tindrà lloc el 19 de maig a les Borges Blanques. A la categoria de responsable de sala, els acompanyaran Ton Zambrano, també del CETT, i Diego Gómez, de l’ESHOB. Amb ells, després de les proves realitzades a la tarda, Jhon Erick Guzmán, de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona (EHTG), i Queralt Sucarrats, de l’Escola Vedruna Gràcia, tots dos procedents de la província de Girona, també es van classificar per aquest ordre com els primers finalistes dels Premis Lladonosa. Júlia Díaz, de l’EHTG, i Martina Pérez, de l’Escola Joviat són els finalistes de Girona a la categoria de sala. Un total de 24 alumnes de cuina i sala (12 de Barcelona i 12 de Girona) de vuit escoles de cuina (cinc de Barcelona i tres de Girona) van ser seleccionats per a la primera semifinal dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, –més coneguts com el ‘Masterxef’ dels estudiants catalans de cuina i sala–, impulsats per l’Ajuntament de les Borges Blanques (Lleida) sota la seva marca de promoció de l’oli verge extra d’oliva ‘Les Borges Blanques: Capital de l ‘oli’. En breu es donaran a conèixer els candidats de Lleida i Tarragona.
El jurat avalua el nivell dels futurs xefs en dues semifinals per escollir 16 finalistes (quatre per demarcació, de cuina i sala): la primera va tenir lloc divendres a Barcelona i la segona es celebrarà el proper 14 d’abril a l’Espai Llotja de la Cambra de Comerç de Reus, per als alumnes de Lleida i Tarragona.
El jurat el presideix Josep Lladonosa, amb l’apadrinament dels prestigiosos germans Torres.