La sala polivalent d’Alcanó va acollir fa una setmana la presentació del nou KYLATT, l’oli d’oliva verge extra de Selecció Especial del Molí d’Alcanó del Grup Cooperatiu Fruits de Ponent, amb personalitat pròpia i diferents matisos i aromes. L’oli es va presentar amb un tast guiat a càrrec d’Agustí Romero, Investigador de l’IRTA en el programa de Fructicultura i especialista en olivicultura. En paral·lel també es va fer un berenar amb pa, xocolata i oli per a tots els presents.
Segons el Panell de Tast de Catalunya el KYLATT és un oli ric, amb un amarg notable, una punta de picant i amb aromes de tipus vegetal, amb sensacions de plantes d’horta (tomaquera i carxofa), matisos de fonoll o plàtan verd, així com tocs clars d’ametlla, que li matisen la dolçor. Un oli elaborat a partir d’olives 100% arbequines de camps seleccionats d’Alcanó, de socis i sòcies del Grup Cooperatiu, que forma part de la DOP Les Garrigues, recol·lectades a principis d’octubre i a l’albada, per tal de conservar la seva frescor, i premsades en fred un cop acabades de collir. El conjunt resulta un oli ric, complex, robust i potent en sensacions.
A més, el nivell d’antioxidants naturals és suficient per assegurar una vida útil de tipus llarg, que, amb el temps, pot provocar un augment de la riquesa i complexitat en les sensacions aromàtiques. Un oli elaborat a partir d’olives arbequines de camps seleccionats i moltes en fred, que ja està establert a la ciutat comtal en mercats i comerços emblemàtics. A més, des de la seva creació, la qualitat d’aquest oli ha rebut diversos guardons.