El vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Jordi Verdú, va participar ahir al Gastronòmic Fòrum Barcelona, que se celebra del 3 al 5 de novembre al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona, on ha protagonitzat una sessió dedicada al ‘Gust de Lleida’ dins l’espai Rebost de Catalunya, amb un acte institucional i un tast gastronòmic elaborat amb productes del territori.
L’acte, conduit pel xef i comunicador Pep Nogué, va servir per reafirmar els valors, la trajectòria i els objectius de futur d’aquesta marca agroalimentària que representa el conjunt del territori lleidatà, amb la participació de presidents de consells comarcals, representants de DOP i IGP i productors, entre altres.
En la seva intervenció, Verdú va anunciar que els objectius de futur passen per ampliar la xarxa de productors, reforçar la formació i la innovació, i consolidar la presència nacional i internacional de la marca com a referent de qualitat i sostenibilitat.
L’esdeveniment també va comptar amb la participació del president de la DO Costers del Segre, Isidre Ribalta, i la incloure la degustació de diverses tapes elaborades pels xef Toni Alonso, del projecte Bo de Shalom – Fundació Ilersis, que van reinterpretar el territori a través de productes com les figues d’Alguaire amb foie de Preixana, la pera de Lleida confitada amb vi del Batlliu de Sort, cargols a la catalana amb bolets del Solsonès o torró d’Agramunt amb melmelada de poma de la Vall de Boí.
El Gastronomic Forum Barcelona, que s’allargarà fins demà dimecres, compta amb la participació d’una cinquantena de productors de les terres de Lleida, el Pirineu i l’Aran, presents sota el paraigua del ‘Gust de Lleida’, que donen a conèixer vins, olis, formatges, embotits, dolços i elaboracions artesanes.
Al llarg dels tres dies, l’espai Rebost de Catalunya acollirà tastos i showcookings de productors lleidatans. Ahir es van poder degustar productes de Cal Sileta, Vinya Els Vilars i Fruita Blanch, mentre que avui serà el torn de Blauver Espirulina i Herbes Aromàtiques de la Segarra, i demà tancaran les activitats Foment Agrícola de les Garrigues, Agrària Vallbona de les Monges i Gelicios, que oferiran un tast d’olis i dolços del territori.














