Catalunya lidera l’anomenat Perte Agroalimentari a l’Estat Espanyol, ja que rebrà 53,4 milions dels 183,6 adjudicats definitivament pel Ministeri d’Indústria, és a dir, un 29% del total.
Aquest projecte estratègic per a la recuperació i transformació econòmica (Perte) és una de les dotze iniciatives tractores de l’economia posades en marxa per l’Estat espanyol amb l’impuls dels fons europeus Next Generation, i Catalunya concentra pràcticament un de cada tres euros del total.
Entre els projectes beneficiats per aquests fons a Catalunya, destaca el liderat per Teresa Carles Flax & Kale. L’empresa lleidatana Teresa Carles Flax & Kale, que compta amb un centre de R+D i amb plantes de producció a Bell-lloc d’Urgell (Lleida) i a Fraga (Osca), lidera un grup de 25 empreses espanyoles de set comunitats que van constituir un consorci anomenat From Green to Healthy i que han rebut ajudes per un total de 27,6 milions d’euros, dels quals 9,24 milions corresponen a empreses catalanes.
Els projectes primaris que integren aquesta aliança empresarial es divideixen en tres cadenes de valor: una relacionada amb les proteïnes sostenibles, una altra relacionada amb les begudes saludables i una tercera vinculada amb la confiteria i les postres.
Empreses de Catalunya com el grup Teresa Carles Flax & Kale, Biblox, Companyia General Càrnia, Roen Plastic, GasN2 o Industrialització de fruites del Segre integren aquesta aliança.