Nutreco ha inaugurat avui la seva nova planta de producció especialitzada en pinsos d’elevada digestibilitat per a garrins, situada a Lleida, com a zona estratègica per situació geogràfica i comunicacions per proveir, entre d’altres, a Catalunya i Aragó, líders a nivell nacional amb més de 15 milions de caps de porcí en el seu conjunt.
A l’acte inaugural hi han participat Félix Larrosa, alcalde de Lleida; Matthijs van Bonzel, ambaixador dels Països Baixos a Espanya; Harm de Willdt, CEO d’Trouw Nutrition; i Fernando Miranda, secretari general d’Agricultura i Alimentació del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació. Han estat rebuts per Jordi Usall, director comercial de la nova fàbrica, qui ha assenyalat que “Les noves instal·lacions, amb una inversió propera als 6 milions d’euros, compten amb la tecnologia de fabricació més avançada del mercat i una capacitat de producció inicial de 50.000 tones anuals”.
La nova fàbrica dóna servei a algunes de les empreses del grup holandès a casa nostra, Inga Food, Nanta i Trouw Nutrition, a més d’altres clients externs, i comptarà amb les certificacions més exigents en matèria de qualitat, seguretat i bones pràctiques de producció , incloses la ISO 22000 i la GMP +. A més, està dotada amb la tecnologia més puntera disponible i destinada a la fabricació de pinsos d’altíssima qualitat i màxima seguretat, per permetre la utilització d’ingredients i additius específics pensats per al desenvolupament intestinal dels garrins en una fase molt crítica per a l’animal. En aquest sentit destacar el procés de doble mòlta que realitza; una primària de cada ingredient per separat i una altra secundària, un cop realitzada tota la barreja, el que té com a resultat l’increment de la qualitat i digestibilitat del producte final.
Contribució al desenvolupament local i regional
La planta de producció, que porta prop d’un mes en funcionament, contribuirà de forma substancial al desenvolupament econòmic i social de la regió a través de la generació, entre d’altres, de més de 40 llocs de treball (directes i indirectes) i fomentarà la professionalització dels productors gràcies a les noves tecnologies de fabricació i innovacions nutricionals aplicades.
Fèlix Larrosa, alcalde de Lleida, ha assenyalat la importància del sector porcí per a l’economia de la província i l’impuls que per aquesta suposa l’aposta de Nutreco amb aquesta nova planta de producció de pinsos per a garrins.
Segons Harm de Willdt, CEO d’Trouw Nutrition, “El món està canviant i hem d’adaptar-se als nous temps sent capaços d’oferir solucions integrades que aportin valor als nostres clients. Aquesta fàbrica de pinso de garrins és part de l’estratègia global de Nutreco i és una peça clau en la creació d’aquestes solucions de valor”.
Per la seva banda, Matthijs van Bonzel, ambaixador dels Països Baixos a Espanya s’ha mostrat satisfet amb les inversions de Nutreco al nostre país i ha afirmat que “Holanda és el segon país que més inverteix a Espanya, amb més de 1.300 empreses amb més d’un 30% de capital holandès, especialment a Madrid, Catalunya i País Basc”.
Finalment, Fernando Miranda, secretari general d’Agricultura i Alimentació del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, ha coincidit en la puixança i creixement del sector porcí a Lleida, Catalunya i Espanya, liderant el mercat a nivell europeu al costat d’Alemanya i ocupant una cambra posat com a productors a nivell mundial.
Amb aquestes noves instal·lacions el grup empresarial aposta per liderar el canvi cap a l’especialització en la fabricació de pinsos, amb productes específics per a una etapa de la vida de l’animal i una espècie concreta, alineats amb l’estricta legislació actual a nivell nacional i europeu i amb la demanda actual dels consumidors.
Fèlix Larrosa: “Inversions com les de Nutreco a Lleida reforcen la nostra capitalitat en el món de la nutrició animal”
El paer en cap ha participat avui a la inauguració de la nova fàbrica de pinsos que ha impulsat la multinacional holandesa sota la marca Nanta, amb una inversió de 6 milions d’euros i que crearà fins a 34 llocs de treball
L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha assistit avui a la inauguració de la nova fàbrica de pinsos que ha posat en marxa al polígon industrial El Segre la multinacional holandesa Nutreco, sota la marca Nanta, després d’una inversió de sis milions d’euros que permetrà la creació de 14 llocs de treball directes i 20 d’indirectes.
El paer en cap ha agraït a l’empresa la seva aposta per la ciutat, un motiu “d’orgull i satisfacció”, perquè “reforça la nostra capitalitat en el món de la nutrició animal”. “Lleida és un territori que exerceix de capital en el sector agroalimentari, però especialment en el porcí. La suma de la cabana, d’iniciatives com aquesta i elements de gestió importants, sobretot en relació a la fixació de preus com la llotja de Mercolleida, fan que sigui el sector que més aporta al PIB de la nostra ciutat i una de les palanques d’internacionalització de l’economia de Lleida”, ha afirmat Larrosa.
L’alcalde ha destacat també que, a més de la inversió de Nutreco, la connexió entre Lleida i Holanda també passa pel palau de congressos de la Llotja, amb disseny obra del gabinet holandès Mecanoo, amb seu a Delft, als Països Baixos, i que és visible des d’aquesta fàbrica del polígon.