Una de les tradicions més establertes de la celebració de Sant Joan, en l’àmbit gastronòmic, són les coques, que ompliran les cases de la demarcació durant tot el cap de setmana i el dilluns. Pilar Marqués, presidenta del Gremi de Forners de les Terres de Lleida, explica que l’any passat es van vendre gairebé 700.000 coques, unes 360.000 dolces i unes 320.000 de recapte, i que enguany “al principi tenia una mica d’incertesa, però ara la sensació és bastant bona, perquè estant a la botiga estic veient força moviment i la gent està fent molts encàrrecs”. Així, la previsió és que les xifres es pugui igualar i fins i tot superar.
Pel que fa a les dues varietats principals, Pilar Marqués diu que “cada vegada està augmentant la demanda de la coca de recapte respecte a la de sucre”, de manera que la previsió és que enguany les vendes gairebé siguin iguals en les dues modalitats. I també es nota un canvi en el gust dels clients dins de les coques dolces, ja que “sempre ha estat molt més venuda la de fruita que la de crema, però ara aquesta també està augmentant”, detalla la presidenta de l’entitat, a més que hi ha “una varietat enorme”. D’altra banda, el Gremi de Forners de les Terres de Lleida també ha fet una campanya juntament amb el Postureig de Lleida a benefici del Banc dels Aliments de les Terres de Lleida i s’han repartit més de 2.500 xapes entre els forns de pa de tota la demarcació.