La regidora de Cultura i Promoció Econòmica, Pilar Bosch, va presentar amb el Gremi de Forners de les Terres de Lleida el tradicional pa de Sant Jordi, que s’elabora cada any entorn d’aquesta celebració i que simbolitza la senyera, amb les quatre barres.
El president del Gremi de Forners, Toni Frias, va explicar que el pa de Sant Jordi és una especialitat del territori català que comporta una elaboració complicada, ja que es prepara amb sobrassada, formatge i nous, i amb la farina com a matèria primera fonamental. Segons va dir, s’estenen dotze capes i es vigila amb l’estabilitat de la massa perquè no es dilueixi i perquè es vegin les barres definides i rectes quan es talla el pa.
El pa de Sant Jordi es podrà adquirir als establiments associats els dies previs, així com a la parada que el Gremi instal·larà el mateix dia de Sant Jordi a l’avinguda de Francesc Macià i la rambla de Ferran.
En aquest espai, hi haurà les parades de Sant Jordi amb els sectors professionals dels llibres i les roses, les parades d’entitats i col·lectius i la parada institucional de la Paeria, on es podrà recollir el volum 21 de l’Escata de drac, amb un punt de llibre dedicat a la poeta Rosa Fabregat.