El 63,5% dels desplaçaments al centre de treball o estudis a la demarcació de Lleida es fa amb cotxe particular. La xifra pertany a una anàlisi independent publicada al web d’Informes
Mecánicos, després de processar les microdades de l’enquesta ECEPOV de l’Institut Nacional d’Estadística.
El 19,8% d’aquests desplaçaments quotidians es fa caminant i el 5,6% opta pel transport públic a la demarcació. Per darrere hi ha el cotxe d’empresa (4,2%), la moto (2,1%), la bicicleta (1,8%), el cotxe de tercers compartit (1,3%), altres mitjans (1,2%), l’autobús d’empresa (0,3%) i el taxi o vehicle de transport amb conductor (0,2%).
Sergio Arboledas, director general de Informes
Mecánicos, explica que “questes xifres demostren que valorem de manera molt positiva la independència que ofereix un cotxe particular en desplaçaments habituals. No tothom pot caminar a la feina i la majoria de les persones al món no compta amb una xarxa de transport públic tan desenvolupada com la de les grans capitals”.
Per sexes, a la demarcació de Lleida, el 66,1% dels desplaçaments quotidians realitzats per homes es fa amb un cotxe particular, xifra que en el cas de les lleidatanes és del 61,4%. Les dones tenen una tendència més gran a caminar (26,3%, davant el 13,7% en homes) o utilitzar el transport públic (7%, davant del 4,2%) per arribar al treball o centre d’estudis.
L’anàlisi revela a nivell de l’Estat que la manera de desplaçar-se canvia significativament segons la renda de la llar. El 23,6% de les llars que obtenen menys de 500 euros al mes fa els seus desplaçaments caminant. En el cas de les llars que entren entre 5.000 i 7.500 euros, aquesta xifra és del 13,5%. Passa el mateix amb el transport públic: el 18,1% de les llars amb ingressos mensuals inferiors a 500 euros al mes fa els desplaçaments en transport públic, i l’11,6% a les llars amb més de 7.500 euros.