Una trentena d’alumnes de primària de l’Escola Mossèn Ton Claver de Vila-Sana i l’Escola Sant Roc de Barbens han pogut gaudir aquest dijous d’un taller saludable en el marc de la Fira de Sant Josep, gràcies a la iniciativa del Consell Comarcal del Pla d’Urgell. Aquesta experiència, que el Consell organitza anualment, busca apropar els infants a la cuina saludable i als productes de proximitat.
El taller, que s’ha fet a l’espai d’Aliments del Territori i Tu de la Diputació de Lleida, ha estat possible gràcies a la col·laboració amb l’empresa Petit Complet i la poma d’Hort Calvís (Golmés), que forma part de Delicadeses del Pla. Aquesta activitat permet que cada any dos centres escolars de la comarca participin en una experiència gastronòmica única, amb l’objectiu de fomentar hàbits alimentaris saludables i donar a conèixer els beneficis del consum de productes locals. A més, el Consell Comarcal no només convida els centres a participar-hi, sinó que també es fa càrrec del cost del transport en autocar.
Durant el taller, els infants han pogut experimentar amb la cuina creativa aplicada a un producte tan tradicional com la poma. Aquesta proposta els ha ajudat a descobrir noves maneres de menjar aquest fruit i a valorar-ne les propietats nutricionals, sempre amb un enfocament lúdic i pedagògic.
Aquesta iniciativa s’emmarca en el compromís del Consell Comarcal del Pla d’Urgell per promoure una alimentació equilibrada entre els més petits i potenciar el coneixement dels productes de proximitat de la comarca.