Quatre enòlogues i vinyerones de vins embotellats sota la DO Costers del Segre protagonitzaran la campanya ‘d’vines’ 2025; una iniciativa endegada des de la consultoria enogastronòmica Como Pomona fa quatre anys i que, en aquesta ocasió, convida a gaudir durant el mes de març de quatre sopars de tast al restaurant l’Espurna, amb cinc degustacions elaborades pel xef Jesús Gimena, i cinc vins, conduïts cadascun per una professional del vi diferent.
A banda dels sopars, la campanya inclou dos tastos més: l’un celebrat avui mateix a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida (Eschotur) i l’altre, que tindrà lloc el 28 de març amb Tastavins de Juneda (les Garrigues).
Mireia González (Castell del Remei) obrirà el foc divendres 7 de març; Florencia Sainz (Raimat) serà la protagonista el dia 14 de març; Núria Barrachina (Purgatori de Família Torres) serà l’encarregada del tast el 21 de març; i Gisela Martelloto (Mas d’en Roy) clourà el cicle el 27 e març, segons va informa l’organització en la presentació que Eschotur va acollir ahir.
La diputada d’Igualtat i Cooperació de la Diputació de Lleida, Sandra Marco; ha destacat “el talent femení que hi ha al sector vitivinícola, en concret, i agrari, en general”. ‘d’vines’ també compta amb la col·laboració de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) de la Generalitat de Catalunya.
Aquest 2025 seran quatre els sopars de tast previstos que tindran un preu de 50 euros per persona (IVA inclòs).
La campanya d’aquesta edició engloba dues activitats més: el tast d’vines 2025 celebrat a l’Eschotur el 17 de febrer i el tast que es farà a Tastavins de Juneda, el divendres 28 de març.