La presència de cavalls, vaques i ovelles tornarà a ser el punt fort de la Fira Ramadera de la Pobleta de Bellveí. La gastronomia també tindrà protagonisme i aquest any incorpora com a novetat un tastet de Fira per sopar.
El tret de sortida de la fira serà la jornada divulgativa el divendres 6 d’octubre. En aquesta edició inclou un acte central com és la conferència de la historiadora Mar Bacardit sobre els orígens de la Fira. També inclourà un maridatge de formatges i vins, on els protagonistes seran el formatges del Pallars i vins de la zona i de la resta de Catalunya. Aquesta jornada es realitza amb la col·laboració de l’Escola Agrària del Pallars.
El dissabte 7 d’octubre se celebrarà la 9a edició del Concurs Comarcal de Cavall Pirinenc Català (CPC), amb una quarantena d’exemplars, procedents d’explotacions del Pallars Jussà. El concurs comarcal és un espectacle molt esperat, on els ramaders passegen els cavalls, perquè els jutges en puguin valorar les qualitats. En aquesta edició comptarà amb la presència de la Sra. Núria Fontanet Colell, coordinadora Territorial a l’Alt Pirineu i Aran del departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural Els animals premiats dins d’aquest concurs comarcal de cavall, són els que després participen al Concurs Nacional de Cavall Pirinenc Català, que enguany se celebra en aquest mateix municipi, a la Torre de Capdella, el 18 de novembre.
I el diumenge 8 d’octubre tindrà lloc el 25è Concurs d’Animals de Raça Bruna dels Pirineus, amb una cinquantena de vaques de diferents races, la majoria d’explotacions del municipi. En aquesta edició s’incorpora com a novetat el lliurament de premis a la mateixa pista on es mostren els animals premiats. El mateix dia també s’exposen altres races de vaca com són la llemosina, flevick, xarolesa o salers, i ovelles de raça xisqueta de tres explotacions diferents.