Sessió: No iniciada

Sessió: No iniciada

Search

ARTICLES - ZONA 1 (BANNER HORIZONTAL)

Dues de cada tres llars d’infants privades poden tancar en breu

El sector reclama equitat en les subvencions, una reducció de la “càrrega burocràtica” i replantejar la “gratuïtat” de la línia I2

Imatge d’arxiu de l’escola bressol municipal de l’EMD de Raimat / FOTO: L.M.

ARTICLES - ZONA 2

Una enquesta feta i difosa per l’Associació Catalana de Llars d’Infants, l’Associació de Llars d’Infants de Catalunya i la Coordinadora d’Escoles Bressol de Catalunya ha ressenyat el fet que dues de cada tres escoles bressol privades “es planteja tancar a curt termini”. El motiu principal és la gratuïtat de l’I2 a la pública, el qual, afegit a la baixada de la natalitat, ha provocat que s’arribi a aquesta situació.

Una altra dada presentada en aquesta enquesta (elaborada entre els passats mesos de gener i febres), és que tres de cada quatre centres enquestats afirmen que han hagut de reduir la seva plantilla els últims anys per “dificultats econòmiques fruit de la davallada de matriculacions”. A banda, “l’augment de la càrrega burocràtica” que han viscut aquests centres darrerament, que ha estat derivada, per exemple, per la subvenció de 800 euros anuals per infant de dos anys a les privades, entre d’altres, ha complicat encara més l’escenari.

“Moltes titulars, que també exerceixen de mestres, han hagut d’endur-se tota aquesta feina de gestió administrativa a casa amb el desgast que això suposa, quan, en el cas de la subvenció a l’I2, les llars només fem d’intermediàries entre l’Administració i les famílies”, va destacar en un comunicat Conxita Pericó, presidenta de l’Associació Catalana de Llars d’Infants.

A la “difícil” situació actual en la qual es troben bona part de les llars d’infants privades, s’hi afegeix un “futur poc esperançador”, ja que, si finalment s’implementa la gratuïtat de l’I1 a la pública anunciada per al pròxim curs, “serà l’estocada final per al sector”. “Si aquest curs també esdevé gratuït, un volum significatiu d’alumnes anirà directament a la pública”, va asseverar Pericó. “Davant l’opció de la gratuïtat és molt complicat competir, encara que tinguis un bon projecte educatiu, més flexibilitat horària, més serveis i obris més mesos l’any”, va afegir la presidenta.

Quan es va enquestar “quina hauria de ser la subvenció de l’I2 a la privada, el 70% dels centres considera que allò just seria equiparar-la a l’import que l’Administració paga a les públiques”. L’increment seria, per al 80% dels enquestats, “la solució per poder garantir la viabilitat de la xarxa de llars privades, que recordem que representa el 40% del total dels centres educatius de Catalunya”. “Ens sentim discriminades pels governs del nostre país”, destaca la presidenta”, va sentenciar Pericó.

ARTICLES - ZONA 3

ARTICLES - ZONA 4

EL MES LLEGIT

1

2

3

4

ARTICLES - ZONA 2 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 3 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 5

ARTICLES - ZONA 6 (BANNER HORIZONTAL)

ARTICLES - ZONA 7

ARTICLES - ZONA 8

ARTICLES - ZONA 11

ARTICLES - ZONA 12