Sessió: No iniciada

Search

ARTICLES - ZONA 1 (BANNER HORIZONTAL)

Dones joves que viuen soles i amb estudis superiors, el perfil tipus de vegetarià

Un estudi diu que segueixen una alimentació més saludable i que són més propensos a la depressió

FOTO_ACN Els vegetarians segueixen una alimentació més saludable, amb més consum de fruites i verdures

ARTICLES - ZONA 2

Dones joves amb estudis universitaris i que no conviuen amb una altra persona és el perfil més habitual del vegetarià a Espanya, una dieta que segueix només el 0,56% de la població adulta, amb prevalences desiguals entre comunitats autònomes.

Són les conclusions d’un estudi investigadors del Clínic-IDIBAPS i del Consorci d’Atenció Primària de Salut Barcelona Esquerra (CAPSBE), publicat a la revista ‘Public Health Nutrition’. Els investigadors han analitzat dades de més de 22.000 persones i han tret un patró molt característic que coincideix amb allò que s’ha observat en altres països europeus: el 69% són dones, el 42% té estudis universitaris i el 71% no conviuen amb una altra persona al domicili.

L’objectiu del nou estudi era “conèixer quantes persones segueixen un patró d’ingesta exclusivament vegetarià i comparar-les amb persones de característiques similars (edat, ingressos, estudis, etc.) que no segueixen una dieta vegetariana”, va explicar el líder del projecte, Luis González de Paz, del grup de Recerca Transversal en Atenció.

Quan els investigadors han comparat la dieta de les persones vegetarianes amb les que no ho són, la conclusió és que els vegetarians segueixen una alimentació més saludable.

Així, el 83% consumeix verdures diàriament, davant del 44% dels que mengen carn, i el 66% ingereix llegums almenys tres vegades per setmana, davant del 35% dels no vegetarians.

També eviten amb més freqüència el menjar ràpid —només un 42% el consumeix ocasionalment, davant del 64% de les persones no vegetarianes— i consumeixen menys dolços: únicament un 14% els pren habitualment, en comparació del 33% dels no vegetarians.

En canvi, a la comparativa no s’ha trobat que aquesta dieta s’associï a una presència més gran o més petita de malalties. No obstant, sí que s’ha vist que el grup de persones vegetarianes presentava una probabilitat més gran de mostrar símptomes de depressió.

Pel que fa a la distribució territorial, les zones amb més prevalença són Catalunya, el País Valencià, el País Basc, Navarra i les Illes Canàries, amb fins a 12,2 persones vegetarianes per cada 1.000 habitants. En canvi, al sud d’Espanya, la prevalença cau per sota les 2 persones per cada 1.000 habitants. 

ARTICLES - ZONA 3

ARTICLES - ZONA 4

EL MES LLEGIT

1

2

3

4

ARTICLES - ZONA 2 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 3 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 5

ARTICLES - ZONA 6 (BANNER HORIZONTAL)

ARTICLES - ZONA 7

ESPORTS

ARTICLES - ZONA 4 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 5 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 8

ARTICLES - ZONA 11

ARTICLES - ZONA 12