La setena edició de la Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts va premiar diumenge a la nit les 50 millors pastisseries de Catalunya, amb el lliurament de les distincions Fava de Cacau – Sant Vicenç dels Horts. La pastisseria Hofmann (Barcelona) va guanyar el Premi a la Més innovadora, la Ferrer (Olot) a la de més valor històric i La Xicra (Terrassa) va ser guardonada com a elaborador del producte més singular.
El lliurament dels Premis Fava de Cacau – Sant Vicenç va ser un dels actes centrals de la Mostra Internacional de Pastisseria del 2024. Els Guardons Fava de Cacau – Sant Vicenç dels Horts també van distingir amb la Fava d’Or les millors pastisseries de cadascun dels set àmbits territorials del país. En el cas de la plana, va ser la pastisseria Tugues, de Lleida (Ponent), que va repetir premi, ja que l’any passat també va ser mereixedora de la Fava de Cacau.
A més, el jurat va premiar les 50 millors pastisseries de Catalunya. En l’àmbit de Lleida van ser premiades FA Pastisseria (Lleida), Pastisseria El Carme (Lleida), Pastisseria Tugues (Lleida), Pastisseria Vilà (Tàrrega) i Sucreria Pastisseria Alpicat (Alpicat).
Els Guardons Fava de Cacau – Sant Vicenç dels Horts tenen un jurat coordinat per l’especialista Marc Balaguer i integrat per professionals de reconegut prestigi que no disposen de pastisseria en propietat.