Sessió: No iniciada

Search

ARTICLES - ZONA 1 (BANNER HORIZONTAL)

Barcelona fa un ‘tast’ de Lleida amb els seus productes amb D.O.

Sergi de Meià elabora el menú amb aliments de Ponent i el Pirineu, que degusten 120 persones

‘Gust de Lleida’ es va presentar ahir al cor de Barcelona

ARTICLES - ZONA 2

El TastaLleida 2025 va acostar ahir els sabors del territori amb denominació d’origen i ‘Gust de Lleida’ al cor de Barcelona. La jornada ha comptat amb la participació d’unes 120 persones en diferents torns de tast amb un menú dissenyat pel xef Sergi de Meià, que ha elaborat una proposta gastronòmica basada en productes de qualitat de Ponent i el Pirineu. Els assistents han pogut degustar una coca de pera DOP Pera de Lleida amb cansalada, formatge Urgèlia DOP de l’Alt Urgell i la Cerdanya i herbes aromàtiques, així com un maridatge sorprenent de torró IGP Torró d’Agramunt amb vedella bruneta. La proposta dona continuïtat al tast del mes de juny a la plaça Ricard Viñes de Lleida.

El menú s’ha completat amb un gelat d’oli d’oliva verge extra DOP Les Garrigues acompanyat d’arengada i pa amb tomàquet i cireres de Producció Integrada. El tast s’ha maridat amb vins de la DO Costers del Segre, amb opcions de vi blanc, rosat i negre, que han reforçat l’harmonia de sabors i riquesa gastronòmica del conjunt.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, va destacar que el TastaLleida és molt més que una trobada gastronòmica i la va definir com una mostra de força del territori i la capacitat de projectar Lleida amb orgull a tot el país. Va afegir Talarn que “cada producte amb denominació d’origen o indicació geogràfica protegida és fruit d’una cadena de valors que comença als nostres camps i arriba a les taules amb qualitat, sostenibilitat i identitat pròpia.

El conseller d’Agricultura, Òscar Ordeig, va posar en valor que la iniciativa vol donar a conèixer un “producte de primera qualitat” i va remarcar la importància de “crear marca, posar en valor la traçabilitat, la sostenibilitat i els beneficis dels nostres productes”.

El TastaLleida es va celebrar ahir al migdia al mercat de Sant Antoni de Barcelona i va servir per donar a conèixer la riquesa i diversitat gastronòmica de les terres de Lleida, Pirineu i Aran davant el públic barceloní.

ARTICLES - ZONA 3

ARTICLES - ZONA 4

EL MES LLEGIT

1

2

3

4

ARTICLES - ZONA 2 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 3 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 5

ARTICLES - ZONA 6 (BANNER HORIZONTAL)

ARTICLES - ZONA 11

ARTICLES - ZONA 12