La Confederació Espanyola de Detallistes de la Carn (CEDECARNE) ha seleccionat els carnissers balaguerins Anna París i Toni Guillaumet per formar part de la primera Selecció Espanyola de Carnissers.
Els integrants del primer equip oficial de carnissers espanyol van ser presentats durant la I Trobada d’Artesans de la Carn, que va tenir lloc a Madrid el dia 30 de setembre. L’equip està format per 9 especialistes de la carn de tot el territori espanyol, encapçalats per un seleccionador i un entrenador. Toni Guillaumet s’incorpora a l’equip com a especialista en desossat i elaboració, i l’Anna París com a especialista en elaboració i presentació.
L’objectiu de la selecció és participar al World Butcher’s Challenge, una competició a nivell mundial amb equips per països. La propera edició es farà al març 2025 a París, i comptarà amb la participació de 18 seleccions.
La Selecció Espanyola de Carnissers ha començat els entrenaments per preparar aquesta competició internacional molt prestigiosa entre el sector dels artesans de la carn i la xarcuteria. S’hi valora tant la quantitat com la qualitat de les elaboracions i presentacions, que l’equip ha de produir durant un temps limitat (7 hores). La darrera edició del World Butcher’s Challenge es va celebrar el 2022 a Sacramento (Califòrnia), i va guanyar-la la selecció alemanya amb més de 40 elaboracions.
La Confederació Espanyola de Detallistes de la Carn (CEDECARNE) és una associació que integra més de 24.000 petites i mitjanes empreses artesanals de carnisseria i xarcuteria, que donen feina a gairebé 60.000 professionals del sector.