Cada estiu, la mateixa i pudent història. Els veïns del barri de la Bordeta (i jo en soc un) pateixen les pudors a carn cremada. Amb la calor, les finestres obertes i més gent al carrer, les nits d’estiu a la Bordeta (i també a Magraners) es fan enutjosos. I quan l’aire transporta els bafs cap a la ciutat, ja hem begut oli. Personalment, tinc el sentit de l’olfacte poc desenvolupat, la qual cosa em perjudica com a periodista, però gràcies a això, el meu patiment per la fetor és més suau. Tanmateix, molts amics i amigues que venen al barri, es queixen amb vehemència. Algú, inclús, tenia dificultat per respirar i fins i tot arcades. Fa tres dècades que patim aquesta fetidesa vergonyosa a la Bordeta i hom sap l’origen. Una fàbrica de subproductes carnis (farines i greixos) coneguda com a Echevarria, al polígon del Camí els Frares. Sembla que les administracions han instat l’empresa a prendre mesures, però el fet és que cada estiu fa pudor al barri. La darrera vegada que des d’aquest diari vam preguntar a la Paeria per aquest tema, ens van dir de manera lacònica que volen “contribuir perquè es resolgui aquest problema”. I la Generalitat, està fent res? Personalment, crec que en aquest tema alguna cosa fa pudor.