Tres projectes de la Universitat de Lleida (UdL) han aconseguit un total de 190.000 euros del programa Indústria del Coneixement de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), destinat a convertir el coneixement generat per la recerca en productes o serveis que millorin la vida de les persones. Se centren a desenvolupar un nou suplement simbiòtic (que incorpora probiòtics i prebiòtics) per a les granges porcines; utilitzar antioxidants extrets de la polpa d’oliva per a la indústria cosmètica; i obtenir productes químics a escala industrial a partir de purins sense usar aigua dolça, i això suposaria un avantatge en l’actual context de sequera.
En la modalitat Llavor, la UdL ha obtingut finançament per a dos projectes, cadascun dels quals amb 20.000 euros. Es tracta d’un estudi de mercat i validació preprototip per reduir les pèrdues econòmiques en la ramaderia porcina a causa de l’anèmia ferropènica, liderat per la catedràtica de Microbiologia la UdL i investigadora de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) M. Ángeles de la Torre Ruiz; i un altre sobre residus del professor de Bioinformàtica Alberto Marín Sanguino.
En la modalitat Producte, l’AGAUR ha atorgat 150.000 euros al projecte “Potencial de mercat i validació d’un bioactiu polifenòlic per a aplicacions cosmètiques”, liderat per la investigadora de l’Escola Politècnica Superior Anna Bacardit Dalmases, la qual planteja ara usar un subproducte de la producció d’oli com a antioxidant d’origen biològic i d’alt rendiment per a usos cosmètics.














