Sessió: No iniciada

Search

ARTICLES - ZONA 1 (BANNER HORIZONTAL)

Agricultura forma sobre la carn de caça els alumnes de l’Escola d’Hoteleria del Pallars

És una acció del Pla de valorització que impulsa el Departament per augmentar-ne el consum

ACN_ Classe pràctica a l?Escola d'Hoteleria del Pallars de Sort sobre com cuinar carn de caça

ARTICLES - ZONA 2

El Departament d’Agricultura ha organitzat una jornada a l’Escola d’Hoteleria del Pallars per promoure el consum de la carn de caça. L’alumnat ha rebut una formació tècnica i una demostració pràctica d’elaboració de plats. La classe de cuina ha anat a càrrec del cuiner Sergi Aritzeta del restaurant el Truc d’Agramunt, que ha cuinat receptes tradicionals i contemporànies amb carn de caça. Aquesta és una de les accions del Pla de valorització de la carn de caça a Catalunya i busca augmentar-ne el consum per contribuir a controlar les sobrepoblacions d’algunes espècies cinegètiques i fomentar l’economia local.

El Departament vol incentivar-lo per contribuir a reduir els danys als conreus i l’accidentalitat, a la vegada que es valori aquest producte a Catalunya, del qual se n’exporta un 90%.

A Catalunya, hi ha nou punts logístics, dos dels quals són al mateix temps establiments de manipulació de carn de caça. Del total de peces de caça gestionades pels punts logístics, el 50% es ven fora de Catalunya, principalment a empreses espanyoles. L’altre 50% es gestiona als establiments de manipulació de caça de Catalunya. Dels productes de caça resultants de la gestió de les peces de caça a Catalunya, se n’exportarà a Europa el 90%.

A Catalunya, hi ha registrats deu establiments de manipulació de caça major, vuit dels quals estan situats a les Terres de l’Ebre, gestionats per societats de caçadors. La destinació de les peces de caça que arriben a aquests EMCC són l’autoconsum i el comerç local i de proximitat. Els dos restants, situats a Osona i el Gironès, gestionen un volum molt més gran de peces de caça, amb l’exportació a Europa com a destinació majoritària. Només comercialitzen a Catalunya el 10% de la producció.

Durant la temporada 2022-23, es van capturar unes 74.464 peces de caça major i se’n van comercialitzar unes 34.000, el 90% de les quals van ser consumides fora de Catalunya.

El director dels Serveis Territorials a l’Alt Pirineu i Aran, Enric Vadell, ha explicat que treballen per millorar la xarxa de centres de recollida a Catalunya i d’establiments de manipulació de caça.

Agricultura ha dissenyat una sèrie d’accions que, a banda d’augmentar el consum de la carn de caça a Catalunya, pretenen millorar la percepció que té la societat en general sobre els caçadors i la caça. També es busca més presència d’aquesta carn als supermercats i a les cartes dels restaurants.

Vadell durant la sessió inaugural de la jornada ha aprofitat per posar en valor la importància del consum de la carn de caça pel seu compromís amb la continuïtat de les comunitats rurals i la seva contribució al control sobre les poblacions de les espècies cinegètiques.

ARTICLES - ZONA 3

ARTICLES - ZONA 4

EL MES LLEGIT

1

2

3

4

ARTICLES - ZONA 2 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 3 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 5

ARTICLES - ZONA 6 (BANNER HORIZONTAL)