El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha habilitat una nova eina per al sector avícola que possibilita a les granges calcular els costos reals de producció de l’aviram. L’objectiu de la iniciativa, que s’ha treballat conjuntament amb Unió de pagesos i la Federació Avícola Catalana, és que el sector pugui vendre per sobre del preu de cost i, d’aquesta manera, complir amb la Llei de la Cadena Alimentària.
El director general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia, Joan Gòdia, va explicar ahir en la presentació que és una eina “molt intuïtiva i de fàcil ús” que recull “una metodologia consensuada per valorar els costos de producció dels productors i productores d’aviram integrats”. L’eina és una proposta que sorgeix a partir del treball conjunt que es realitza a la Taula Sectorial d’Aviram i s’ha treballat durant un any. El model s’inspira en el mateix que el Departament va desenvolupar per al boví de llet a la plataforma de Gestió Telemàtica Ramadera. “Avui posem a l’abast de tot el sector avícola del país una eina que neix amb la voluntat d’impulsar un repartiment més equitatiu al llarg de la cadena i permet al sector tenir més credibilitat i força a l’hora de negociar preus i optimitzar els beneficis de producció”, va concloure el director Joan Gòdia.