La 31a edició de la Mostra Gastronòmica de les Garrigues, celebrada de l’1 de novembre al 14 de desembre, tanca amb més de 1.500 menús servits, una xifra que ja supera la de l’any passat, tot i comptar amb la participació de dos restaurants menys respecte a l’edició anterior. Davant l’alta demanda, alguns establiments han decidit allargar l’oferta dels menús unes setmanes més, fet que permetrà assolir al voltant de 1.600 menús servits. Aquest increment confirma la bona acollida de la Mostra i consolida la seva força com a cita gastronòmica de referència a la comarca.
Ahir, dilluns, el restaurant Sindicat de Tarrés va acollir l’acte de cloenda, que va reunir els restauradors participants, representants del món municipal de la comarca, el director del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Juli Alegre, i el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Antoni Villas.
En aquesta edició hi han participat sis restaurants: Cafè Terrall Restaurant (les Borges Blanques), Restaurant Hostal Benet (les Borges Blanques), Masia Les Garrigues (les Borges Blanques), El Sindicat de Tarrés (Tarrés), Les Cuines de la Llena (la Pobla de Cérvoles) i El 9 Syrah (les Borges Blanques). Tots ells han elaborat menús exclusius amb productes de proximitat, destacant l’oli d’oliva verge extra, símbol del territori i element central de la proposta culinària.
En el marc d’aquesta edició, s’han incorporat dos nous establiments al distintiu de qualitat “Restaurant Verge Extra”, creat pel Consell Comarcal el 2021 per reconèixer aquells restaurants que aposten per l’oli d’oliva verge extra i el producte local. Als actuals Hostal Benet, Cafè Terrall, Masia les Garrigues i Ca la Margarida, s’hi afegeixen Les Cuines de la Llena i El Sindicat de Tarrés.
Enguany, els comensals que han degustat la mostra han rebut com a obsequi una ampolla d’oli d’oliva verge extra per parella.
Després de trenta-u anys de trajectòria, la Mostra Gastronòmica de les Garrigues s’ha consolidat com un espai clau per posar en valor la cuina del territori i com una eina efectiva per dinamitzar el turisme gastronòmic i cultural de la comarca.














