Lluís Ariño, del Gastroespai de la Fecoll, va recaptar ahir 720 euros amb 36 esmorzars de Forquilla Solidària, que es destinaran íntegrament a la Marató de TV3 per la recerca contra el càncer.
Ariño, que regenta el bar de la Federació de Colles de l’Aplec del Caragol, va servir graellada de carn, ou ferrat i mongetes amb pa, beure i cafè a un preu de 20 euros. “Gràcies a la col·laboració dels proveïdors que ens han facilitat la major part del producte, hem pogut destinar el 100% de la recaptació a la Forquilla Solidària”, va explicar Ariño.
Uns altres quatre establiments lleidatans participen aquest cap de setmana en la campanya de Forquilla Solidària, juntament amb altres de la resta de Catalunya. El Poli Bar del Palau d’Anglesola va oferir el divendres com a plat solidari blanc i negre amb arengades a la brasa i mongetes. Mentre que avui la Forquilla Solidària aterra a Almenar, amb dos esmorzars benèfics: un al Cau d’Almenar amb ous amb bacó, i un altre al Restaurant Ideal, amb graellada de carn de llonganissa, cansalada, xoriço i orella. D’altra banda, durant tot el cap de setmana, Casa Esther de Torrefarrera també participa en l’activitat oferint diferents plats de la seva carta com les mandonguilles amb salsa.
La Forquilla Solidària és una iniciativa amb el suport de la Fecoll, que uneix restaurants i bars de tota Catalunya, i esmorzadors per recaptar fons destinats a la investigació del càncer, participant en la Marató. Els establiments interessats en participar poden programar un esmorzar benèfic o recaptar diners amb un ‘pot’ solidari. L’esmorzar, a un preu de 20 euros, ha d’incloure un plat principal, beure (aigua i vi) i cafè. I els restauradors no poden repercutir més de nou euros de cost amb una aportació mínima per la Marató d’11 euros.
Albert Molins, supervivent de càncer i periodista de ‘La Vanguardia’, és l’impulsor de la guia EsmorzApp i autor del llibre ‘Esmorzar de Forquilla’. Molins es va sumar al projecte des del primer moment i va convidar a formar-ne part a altres companys com el periodista Òscar Gómez; Rafa Gimena, periodista i sommelier en Como Pomona, i director de la Lliga del Porc i la Forquilla. Jonatan Nuevo d’Esmorzars de Forquilla Catalunya i la periodista Clàudia Raymat, completen la primera formació de l’equip Forquilla Solidària.













