Sessió: No iniciada

Search

ARTICLES - ZONA 1 (BANNER HORIZONTAL)

Caragol Tour a Milà per promocionar la gastronomia i productes de Lleida

Menú d’Antoni Rúbies amb aperitius lleidatans, caragols, cua de bou amb caragols i torrada dolça amb torró 

ARTICLES - ZONA 2

La Federació de Colles de l’Aplec del Caragol (FECOLL) desembarcà aquest dimarts, dia 2 de desembre, a Milà, amb el xef lleidatà Antoni Rúbies, per promocionar la festa i gastronomia lleidatana amb un sopar que inclourà productes de les diferents denominacions i indicacions geogràfiques protegides de la demarcació. Així, junt amb els caragols lleidatans, les colles de l’Aplec promocionaran el vi DO Costers del Segre, l’oli DOP les Garrigues, la DOP Pera de Lleida, DOP Formatge de l’Alt Urgell i la Cerdanya i les Indicacions Geogràfiques Protegides IGP Pa de Pagès, i IGP Torró d’Agramunt. Així com altres productes tradicionals com la Ratafia, les Coques de Recapte, els Granados i els bombons artesanals de caragols de diferents obradors lleidatans. Aquesta actuació es realitza amb la col·laboració del Departament d’Agricultura de la Generalitat, en el marc de la celebració de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025. Així com compta amb el suport de la marca Gust de Lleida del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, i Lleida Turisme de l’Ajuntament de Lleida.

Els representants de la FECOLL, amb el seu president Ferran Perdrix al capdavant, congreguen vuitanta periodistes, creadors de continguts digitals, altres persones vinculades a empreses catalanes establertes a Milà i representants de la Generalitat de Catalunya a Itàlia.

Un menú amb tot el sabor de l’Aplec del Caragol

Antoni Rúbies, de l’arrosseria Antoni Rubies d’Artesa de Lleida, ha dissenyat per l’ocasió un menú que s’obrirà amb un aperitiu a base de formatge, embotits i coques de recapte. Una vegada a taula, i després de la presentació de la festa lleidatana, els convidats italians descobriran la cuina del caragol amb degustació de Caragols a la llauna amb allioli de pera i vinagreta i Caragols a la Gormanda. El plat principal del sopar, serà una Terrina de cua de bou amb caragols i pastís de patata, formatge i tòfona. El final dolç serà un agermanament de cuina catalana i italiana amb una versió de Torrada de Santa Teresa a base de panettone, ratafia i torró d’Agramunt.

Promoció Internacional de l’Aplec del Caragol

Ferran Perdrix explica que “aquesta etapa del Caragol Tour a Milà s’emmarca en l’estratègia de poder assolir en els anys vinents la declaració de Festa d’Interès Turístic Internacional per l’Aplec del Caragol”. En aquesta línia, la festa lleidatana va convidar el mes de maig un grup de periodistes internacionals que van publicar diferents articles sobre l’Aplec. Així com la FECOLL també va fer caragolades populars aquest estiu a la Festa de les Cultures d’Ingolstadt, a innivació del Casal Català de la localitat. Totes aquestes activats s’han emmarcat en la mencionada celebració de Catalunya Regó Mundial de la Gastronomia.

ARTICLES - ZONA 3

ARTICLES - ZONA 4

EL MES LLEGIT

1

2

3

4

ARTICLES - ZONA 2 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 3 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 5

ARTICLES - ZONA 6 (BANNER HORIZONTAL)

ARTICLES - ZONA 7

ARTICLES - ZONA 8

ARTICLES - ZONA 11

LLEIDA

ARTICLES - ZONA 9 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 10 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 12