Maials s’erigeix en aquest cap de setmana com a referent de l’oli a la comarca del Segrià. El municipi va inaugurar ahir la 28a Fira de l’Oli Verd, un certamen que “reafirma el seu paper com un dels principals esdeveniments dedicats a l’oli d’oliva verge extra i a la promoció del producte local”, van reivindicar ahir des de la Diputació. El conseller d’Empresa i Treball, Miquel Sàmper, va ser l’encarregat d’inaugurar el certamen i juntament amb el batlle de Maials i president del Consell Comarcal del Segrià, David Masot, van acordar aprofitar el Fons de Transició Nuclear al sud de Lleida “per reforçar l’agroindústria i la indústria”.
Les paraules del conseller van reivindicar la importància de “donar vida al Segrià i les Garrigues”. En l’acte, Masot va voler recordar que “hi ha 19 municipis del sud de Lleida que poden acollir-se al Fons de Transició Nuclear”. Masot va indicar que “és clau que el sector primari es vegi reforçat per l’agroindústria i la indústria”. L’alcalde i president comarcal, a banda, va incidir que “encara hi ha municipis on manca la cobertura de telefonia i estem en procés d’instal·lar el 5G”.
En aquesta línia, Sàmper va aprofundir que “volem que els fills que van a estudiar fora tinguin un incentiu per tornar. És important evitar que hi hagi una Catalunya buida”.
Sàmper va visitar la Cooperativa de Maials (on es va fer el tradicional esmorzar popular amb l’oli d’oli verge extra com a protagonista). Allí va veure com es produeix l’oli Baró de Maials, el qual s’ha presentat en aquesta fira. El president de la Cooperativa, Francesc Teixidó, va dir que ja s’han recollit 600.000 litres d’oli i es preveu completar la campanya amb el doble.
La 28a Fira de l’Oli Verd continua avui amb un nou esmorzar a la Cooperativa, el taller ‘Aprèn a tastar professionalment l’oli’, a càrrec de Pilar Pardell, i el reconeixement d’Antoni Gelonch, president de la Fundació Horitzons, com a Amic de l’Oli 2025.














